Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brajkovićev prilaz

'Strepimo da nam na glavu ne padne beton'

14.10.2015., Zagreb - Plato i parking u Brajkovicevom prilazu u Sigetu. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7
23.10.2015.
u 12:00


Pod platoom nalazi se parkiralište na koje padaju betonski komadi

Jutarnja kava, omiljena knjiga, igranje s djecom, lagana šetnja, razgovor sa susjedima, nova frizura, opuštanje na klupici vikendom.

Asocijacije su to koje vežu stanare uz plato Brajkovićeva prilaza. Doduše, vežu ih i za vrijeme prije četrdeset godina, kada je plato bio središnje područje okupljanja tamošnjih stanovnika, a i kada je posljednji put renoviran.

Bez rasvjete

Sad s njega padaju gromade betona, na mjestima je zabranjen prolaz pješacima, ploče su slomljene, a nitko ne održava ni biljke posađene u velikim teglama uz ograde platoa. Problem nije samo na platou, govore stanari Brajkovićeva prilaza, već i ispod njega, budući da se tamo nalazi parkiralište na koje svakodnevno padaju komadi betona teški i do dva kilograma, a prije dvije godine vozilima je prijetila i ograda platoa teška više od tonu, koju su vatrogasci srušili da ne padne na tlo.

– Sve ograde vise i samo je pitanje dana kada će se sve srušiti na parking. Nije više ni stvar u automobilima, jednostavno se bojimo da će pasti na nekoga od nas – govore stanari koji u pitanje dovode cijelu konstrukciju platoa. Nije ugodno, kažu, ni noću, budući da nema rasvjete, a ulaz u njihove zgrade predviđen je sa samog platoa.

– Ne ulazimo nikad na taj način. Isključivo iz samog prizemlja, odnosno s parkirališta ispod platoa. Nije sigurno – objašnjavaju u Brajkovićevu prilazu, a muke sa stanarima, govore, dijeli i njihov Mjesni odbor Siget, čiji predsjednik redovito urgira kod Grada da se počne sa sanacijom platoa, budući da je on u gradskom vlasništvu, a ispod njega je parkiralište koje se naplaćuje.

– Nadamo se da će uskoro početi sanacija, nešto smo pokrenuli po tom pitanju, ali više ćemo reći kad sve počne – kratak je bio predsjednik Mjesnog odbora Siget Milan Pleša, dok je predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad Željko Fiolić potvrdio da stanari uskoro više neće imati razloga za brigu.

Pola milijuna kuna

Kako je objasnio Fiolić, prvi radovi na sanaciji platoa već su počeli.

– Napravljena su ultrazvučna mjerenja da se utvrdi statika i za hitnu sanaciju osam betonskih ograda već je raspisana javna nabava. Prva je to faza obnove platoa vrijedna pola mlijuna kuna, a druga će početi u proljeće 2016. godine. Tada bi plato trebao opet izgledati kao nekad – najavio je Fiolić te dodao kako će već ove godine početi i asfaltiranje Brajkovićeva prilaza kako bi se uredilo i područje ispod platoa.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:50 23.10.2015.

Ako vam ne paše ua našoj suverenoj i nezavisnoj Državi Hrvatskoj, odite preko Drine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije