Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostao ispod radara

Stojak: Dug bolnica još je jedan udar na gradsku blagajnu

Tomislav Stojak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.02.2020.
u 18:40

Predloženo je, naime, da se podmiri 10 posto, odnosno 13 milijuna kuna za obje bolnice budući da je riječ o dugovanju koje je dospjelo prije više od 365 dana.

Na više od 113 milijuna kuna naraslo je dugovanje gradskih bolnica Sveti Duh i Specijalne bolnice za plućne bolesti u Rockefellerovoj za razdoblje od 2015. do 2019. godine i to je jedna od točaka dnevnoga reda sutrašnje sjednice zagrebačke Skupštine. Predloženo je, naime, da se podmiri 10 posto, odnosno 13 milijuna kuna za obje bolnice budući da je riječ o dugovanju koje je dospjelo prije više od 365 dana.

– Bit će to još jedan financijski udar na gradsku blagajnu koji je ostao u sjeni “važnijih” točaka dnevnog reda – komentirao je jučer HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak dodajući kako su se slične odluke za bolnice na Svetome Duhu i u Rockefellerovoj u posljednja dva mandata zagrebačke Skupštine već nekoliko puta donosile. Takve se točke na dnevnom redu sjednica gradskoga parlamenta “podrazumijevaju”, istaknuo je također Stojak, zato što je riječ o bolnicama koje, bez obzira na sve, moraju normalno funkcionirati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije