Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ode u smeće loša uredba o otpadu koju je donio ministar Ćorić

Sporna uredba i odluka su još jedan dokaz šlamperaja, nestručnosti i pogodovanja privatnim interesima u gospodarenju otpadom, istaknuo je u priopćenju Tomašević
30. siječnja 2020. u 17:42 2 komentara 717 prikaza
Tomislav Tomašević
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević poručio je u četvrtak kako je "otišla u smeće" loša uredba o otpadu koju je donio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a na temelju koje je gradonačelnik Milan Bandić donio još goru odluku o otpadu.

Tomislav Tomašević POZVAO NA PROSVJED Tomislav Tomašević: Gdje je dno dragi stanovnici Zagreba?

"Ode u smeće loša uredba o otpadu koju je donio ministar Ćorić, a na temelju koje je Bandić zajedno sa svojom većinom u Skupštini donio još goru odluku o otpadu koja se u Zagrebu trebala primjenjivati od ove subote. Ustavni sud je na jučerašnjoj sjednici donio rješenje kojim privremeno obustavlja primjenu uredbe dok ne završi postupak za ocjenu zakonitosti i ustavnosti u kojem vjerujem da će se uredba staviti trajno izvan snage. Sporna uredba i odluka su još jedan dokaz šlamperaja, nestručnosti i pogodovanja privatnim interesima u gospodarenju otpadom", istaknuo je u priopćenju Tomislav Tomašević, gradski zastupnik stranke Zagreb je naš!.
Bez promjene vlasti u Zagrebu i na državnoj razini neće, kaže, biti reda u sustavu gospodarenja otpadom.

Tomislav Tomašević Oporba ima plan Smijenite Kartela i postavite Tomaševića

Ustavni je sud do donošenja konačne odluke o suglasnosti s Ustavom i zakonom, privremeno obustavio primjenu dopunjene uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom iz prošle godine pa će cijene zbrinjavanja otpada ostati nepromijenjene.

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • Avatar Drazen Klaric
    Drazen Klaric:

    Da i što sad? Suluda baba iz Resnika i par seljaka, razmontiralo je napuhanog bradatog ministra i faraona, pardon, gradonačelnika Bandita, pravno i moralno, a vi ćete fino, rukice u džepeke i slikati se po novinama i televizijama i vikati ... prikaži još!i ko Calimero, "to je nepravda, to je nepravda".

  • Tirano:

    Kad netko napiše "nestručne Zakone" tada je, logično je nestručan! A sa nestručnim ljudima se ide na burzu rada, te mu se dade mogućnost prekvalifikacije!? Zagreb nema vremena plaćati greške "krivih ljudi"! Tu mislim isključivo na školovanost i stručnost i ... prikaži još! ne zanima me stranačka pripadnost već "znaš ili ne znaš"! Ako ne znaš, doviđenja prijatelju! Nemamo vremena za učiti bilo koga! Tako je i u svim ostalim Javnim firmama! Zagreb plaća, Zagreb traži i kvalitetu, napose odgovornost! Komunizam je davno prešel!!!