Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akademija zdravog kuhanja

Što kažete na energetske okruglice za gablec?

14.12.2015., Zagreb - U Centru za kulturu prehranje odrzana je radionica zdravog kuhanja i pripreme vegetarijaskih jela pod vodstvom Vanje Varge. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/10
17.12.2015.
u 07:15

Polaznice učile raditi bezmesne obroke i osmišljavale jelovnik od doručka do deserta Radionice koje vodi Vanja Varga održavaju se ponedjeljkom i srijedom u Nazorovoj 18, "Vege, zdravo i brzo" tema je i idući put

"Vege-burgeri", energetske okruglice i quiche s tijestom od krumpira samo su dio jelovnika koji su pripremile polaznice kulinarske radionice Akademije zdravog kuhanja. Poduku kuhanja s namirnicama bez mesa organiziraju portal Dobar tek Spar, Ordinacija.hr i Centar za kulturu prehrane u Nazorovoj 18 gdje se radionice i održavaju.

Pašteta od oraha

Ovoga tjedna kuhalo se na temu "Zdravo, vege, brzo", a u siječnju će tema biti "Bez glutena i laktoze, molim". Polaznice na poduku iz kulinarstva motivirao je nedostatak ideja u vlastitoj kuhinji. Žele dobiti inspiraciju u sastavljanju svakodnevnih jelovnika. Voditeljica radionice Vanja Varga s njima je pripremala jela od doručka do deserta. Pekle su smeđe kifliće s maslinovim uljem i pripremile paštetu od oraha.

Idealan spoj za doručak. V. Varga objasnila je da je prehrana bez mesa zahtjevnija jer je nužno više voditi računa o namirnicama koje se konzumiraju te planirati prehranu kako bi se u organizam unijelo sve što mu je potrebno.

Možda tata počne jesti

Nikolina Mošmondor je vegetarijanka već petnaest godina, a u Nazorovu 18 došla je da "upije" neku od ideja koju će primijeniti pri osmišljavanju zimskih, zasitnih jela.

– Ovo mi je prva radionica, došla sam jer želim nešto naučiti. Iz prehrane sam izbacila ugljikohidrate i slatko pa mi ponestaje ideja u smišljanju jelovnika – kazala je Nikolina koja je na radionicu nagovorila i Vanju Ivanec. Ona je, pak, priliku odlučila iskoristiti ne zbog sebe, jer ona ne radi iznimke u hrani, već zbog oca.

– Tata je vegetarijanac i nikada ne jede što skuham pa se nadam da ću nakon radionice napraviti nešto samo za njega što će mu se svidjeti – kazala je Vanja.

Radionice Akademije zdravog kuhanja su ponedjeljkom i srijedom od 18 do 20 sati. Cijena je jedne radionice 150 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije