Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisan natječaj

Stižu nove nadstrešnice na 58 lokacija. Po cijelom gradu, ali ne i u Svetoj Klari

Zagreb: Nadstrešnica ispod nadvožnjaka na okretištu tramvaja u Zapruđu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
18.12.2020.
u 10:11

Raspisan natječaj za nabavu i montažu po kojemu će svaka koštati oko 100.000 kuna

Ovaj put neće se postavljati ispod nadvožnjaka, kao u Zapruđu, niti će koštati 150 tisuća kuna kao ona metalna konstrukcija koja se nedavno pojavila u Kašini. Nadstrešnice na autobusnim i tramvajskim stajalištima koje će Grad uskoro podignuti u 11 četvrti stajat će, uključujući montažu, oko 100 tisuća kuna po komadu, a smjestit će se na 58 lokacija.

Na čekanju godinama

Raspisan je upravo 5,8 milijuna kuna vrijedan natječaj za njihovu nabavu i postavljanje, a kako kažu u Gradskom uredu za promet, nakon toga počet će i priprema terena te montaža.

– U tijeku je i ishođenje rješenja za postavljanje 75 nadstrešnica za koje će se u 2021. godini pokrenuti postupak nabave – poručuju iz Grada. A od 58 budućih lokacija, većina ih je na istoku metropole, a čak polovica u Gornjoj Dubavi i Sesvetama. Smještene će uglavnom biti u gusto naseljenim područjima, poput Ulice 144. brigade u Novom Jelkovcu ili Grižanske u Dubravi.

– Većina naših zahtjeva za nadstrešnicama s rubnih su dijelova četvrti, gdje su naselja. No vjerojatno ih Grad još rješava – komentira Damir Oniško, šef lokalnoga vijeća Gornje Dubrave.

Velik broj nadstrešnica stiže i u četvrt Trešnjevka sjever gdje će “krasiti” nekoliko lokacija na Zagrebačkoj aveniji, te u gusto naseljena maksimirska naselja.

– Mi smo tražili da ih postave ondje gdje je najpotrebnije, tako da smo zadovoljni – kaže Ivan Butorac iz Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever.

16.11.2020., Sesvete , Kasina - Za nadstrsnicu od 38 metara kvadratnih potroseno gotovo 150 tisuca kuna. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

I dok se mnogi putnici mogu radovati tome što će uskoro imati zaštitu od vjetra i kiše, oni u Svetoj Klari pitaju se jesu li na njih zaboravili, s obzirom na to da godinama upozoravaju kako njihovi učenici autobus za školu čekaju pod vedrim nebom. Početkom godine najavio je Jadranko Baturić, predsjednik Vijeća četvrti Novi Zagreb zapad, da će onamo do konca prosinca stići 12 novih nadstrešnica, neke od njih i u Klaru, no to se, kažu u tamošnjem Mjesnom odboru, nije dogodilo, a zasad i neće. Zašto?

Nema tehničkih uvjeta

– Problem je njihovo postavljanje jer za većinu ne postoje tehnički uvjeti. Nema nogostupa, a bez toga nema nadstrešnice, pa rješavamo imovinsko-pravne odnose s vlasnicima parcela. No ide sporo – objašnjava Baturić.

Gornja Dubrava: Dubečka, Ljubijska, Kolakova, Novačka, Gojka Šuška, Grižanska, Sunekova, Dubrava, III. Poljanice, Mate Lovraka, Vile Velebita.

Novi Zagreb-istok: Jakuševečka, Kamenarka

Trešnjevka-sjever: Zagrebačka avenija kod broja 94, na križanju s Petrovaradinskom, kod Nehajske i kazališta

Trešnja, Andrije Žaje

Trešnjevka-jug: Jarnovićeva 96

Brezovica: Havidička, Mavračići, Obreška 51

Črnomerec: Selska 7, Fraterščica, Vrhovec

Maksimir:  Lašćinska, Gorice, Jazbina, Veliki Dol, Rim

Peščenica – Žitnjak:  Svetice, Vukomerečka 8

Podsljeme: Gračanski Mihaljevac, Štefanovec, Gračanska

Donji Grad: Draškovićeva

Sesvete: Letnička, Dragutina Mitića, Ninska, Podolnica, Ivana Mažuranića, Vugrovečka, okretište kod Markovog polja, Rimski put, Savska 26, 73, 103.

Komentara 1

Avatar drug Joža
drug Joža
11:56 20.12.2020.

To su one sa prozirnim krovom pa je ljeti u njima gore nego u pećnici?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije