Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Stihovima u Muzeju prekinutih veza plaćali kavu

stih
21.03.2016.
u 16:32

Stihovi koji se prikupe tijekom ovogodišnje inicijative poslužit će škotskom umjetniku Robertu Montgomeryju za izradu novog umjetničkog djela

Na prvi dan proljeća već treću godinu za redom kava i čaj u Muzeju prekinutih veza plaćali su se stihom.

Inicijativu "Platite kavu stihom" pokrenuo je Julius Meinl, a akcija se održava na Međunarodni dan poezije.

U Hrvatskoj je cijela ovogodišnja priča inicijative “Platite kavu stihom” započela projektom #poetryforchange u sklopu kojeg je škotski konceptualni umjetnik Robert Montgomery napisao stihove aplicirane na billboarde diljem metropole, a naš poznati grafiter Slaven Kosanović Lunar ih je ilustrirao na zidu Kulturno informativnog centra. Njih dvojica ujedno su i ovogodišnji ambasadori inicijative, uz pjevačicu i TV voditeljicu Sanju Doležal te komičara, imitatora i voditelja Luku Bulića.

Kavu ili čaj stihovima su u Muzeju prekinutih veza platili i TV voditeljica Nevena Rendeli, glumica Marija Borić, sportaš Dubravko Šimenc i pjevačica grupe Detour Gina Victoria Damjanović.

Inicijativa “Platite kavu stihom” ove godine u Hrvatskoj provodi se u 150 lokala diljem zemlje, a u inicijativu se, na globalnoj razini, uključilo 30 zemalja. Stihovi koji se prikupe tijekom ovogodišnje inicijative poslužit će škotskom umjetniku Robertu Montgomeryju za izradu novog umjetničkog djela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije