Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Stigle tri ponude za dovršetak Gavelle, najniža 5,6 milijuna kn

Radovi su počeli prije tri godine i ubrzo stali. Odluka na ponude za desetak dana
11. rujna 2020. u 11:00 1 komentara 391 prikaza
Zagreb: Radovi na kazalištu Gavella stoje već treću godinu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Radovi na kultnom kazalištu počeli su prije tri godine. Ni godinu dana od početka stali su jer je izvođač otišao u stečaj. I otada Gavella čeka njihov nastavak. Nedavno je tako Grad raspisao natječaj za novog izvođača, a sad su pristigle i tri ponude. Za koga će se na kraju gradska uprava odlučiti, znat će se tek za deset dana, nakon što istekne rok za podnošenje žalbi na postupak otvaranja ponuda pristiglih na javni natječaj.

Zagreb: Radovi na kazalištu Gavella stoje već treću godinu METROPOLA ČEKA KAZALIŠTE Nakon tri godine radova, za Gavellu još 1,6 milijuna kuna

No najpovoljniju je dala tvrtka Hedom, koja je već prije surađivala s Gradom, a obnavljala je i brojna pročelja u strogom centru grada, među kojima su i ona Palače Rauch, kuće Demeter Corvin, vile Frangeš Mihanović, zgrade Vlade na Markovu trgu te Trgovačkoga suda. Tvrtka je procijenila da će posao dovršetka rekonstrukcije Gavelle odraditi za 4,5 milijuna kuna bez PDV–a, odnosno 5,6 milijuna s porezom. Manja je to “cifra” od one koju je odredio Grad, prema čijoj se procjeni rekonstrukcija može dovršiti za 4,6 milijuna bez PDV–a. Na natječaj su se, uz Hedom, javile tvrtke Vendo Pet i Neving. Potonja je samo sedam tisuća kuna skuplja, gleda li se iznos bez PDV–a, a Neving je ponudio da će posao odraditi za 5,9 milijuna.

Varaždin: Dani otvorenih vrata Hrvatskog narodnog kazališta Denis Derk Hrvatska kazališta, zbog pandemije koronavirusa, očekuje osjetljiva sezona

Nakon što se potpiše ugovor, rok završetka radova šest je mjeseci, a “umiveno” kazalište jedva će dočekati i glumci koji trenutačno i ne mogu nastupati u zgradi koja je nakon potresa 22. ožujka dobila crvenu oznaku. Prije toga, na predstave se ulazilo kroz dvorište koje Gavella dijeli s Hotelijersko–turističkom školom.

Rekonstrukcija uključuje radove na atriju i novoj dvorani nazvanoj Scena 121. Bit će to prostor za intimnije predstave, a planira se postaviti i teleskopsko gledalište u kombinaciji s parternim mobilnim sjedištima. Kad konačno završe radovi, kazalište će imati tri nove dvorane i ukupno 500 sjedala.

Ovo je četvrta obnova otkako postoji kazalište koje je otvoreno 1953. godine u prostoru nekadašnjeg kina. Osnovala ga je skupina mladih glumaca i redatelja, uglavnom “pobunjenika” iz Hrvatskog narodnog kazališta, na čijem je čelu bio kazališni redatelj, ravnatelj, pedagog, teatrolog, kritičar i prevoditelj Branko Gavella.

objavio fotku
Vlado Kalember u Splitu pozirao sa sinom Darianom. Pratitelji: 'Skoro je visok kao ti'
Logitech
Istražili smo
Evo što niste znali o mišu i tipkovnici
  • barica56:

    Za tu lovu mogu izabrat i bolju lokaciju bez obnove.