Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Stigle tri ponude za dovršetak Gavelle, najniža 5,6 milijuna kn

Zagreb: Radovi na kazalištu Gavella stoje već treću godinu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/4
11.09.2020.
u 11:00

Radovi su počeli prije tri godine i ubrzo stali. Odluka na ponude za desetak dana

Radovi na kultnom kazalištu počeli su prije tri godine. Ni godinu dana od početka stali su jer je izvođač otišao u stečaj. I otada Gavella čeka njihov nastavak. Nedavno je tako Grad raspisao natječaj za novog izvođača, a sad su pristigle i tri ponude. Za koga će se na kraju gradska uprava odlučiti, znat će se tek za deset dana, nakon što istekne rok za podnošenje žalbi na postupak otvaranja ponuda pristiglih na javni natječaj.

No najpovoljniju je dala tvrtka Hedom, koja je već prije surađivala s Gradom, a obnavljala je i brojna pročelja u strogom centru grada, među kojima su i ona Palače Rauch, kuće Demeter Corvin, vile Frangeš Mihanović, zgrade Vlade na Markovu trgu te Trgovačkoga suda. Tvrtka je procijenila da će posao dovršetka rekonstrukcije Gavelle odraditi za 4,5 milijuna kuna bez PDV–a, odnosno 5,6 milijuna s porezom. Manja je to “cifra” od one koju je odredio Grad, prema čijoj se procjeni rekonstrukcija može dovršiti za 4,6 milijuna bez PDV–a. Na natječaj su se, uz Hedom, javile tvrtke Vendo Pet i Neving. Potonja je samo sedam tisuća kuna skuplja, gleda li se iznos bez PDV–a, a Neving je ponudio da će posao odraditi za 5,9 milijuna.

Nakon što se potpiše ugovor, rok završetka radova šest je mjeseci, a “umiveno” kazalište jedva će dočekati i glumci koji trenutačno i ne mogu nastupati u zgradi koja je nakon potresa 22. ožujka dobila crvenu oznaku. Prije toga, na predstave se ulazilo kroz dvorište koje Gavella dijeli s Hotelijersko–turističkom školom.

Rekonstrukcija uključuje radove na atriju i novoj dvorani nazvanoj Scena 121. Bit će to prostor za intimnije predstave, a planira se postaviti i teleskopsko gledalište u kombinaciji s parternim mobilnim sjedištima. Kad konačno završe radovi, kazalište će imati tri nove dvorane i ukupno 500 sjedala.

Ovo je četvrta obnova otkako postoji kazalište koje je otvoreno 1953. godine u prostoru nekadašnjeg kina. Osnovala ga je skupina mladih glumaca i redatelja, uglavnom “pobunjenika” iz Hrvatskog narodnog kazališta, na čijem je čelu bio kazališni redatelj, ravnatelj, pedagog, teatrolog, kritičar i prevoditelj Branko Gavella.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
barica56
01:21 15.09.2020.

Za tu lovu mogu izabrat i bolju lokaciju bez obnove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije