Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Stigao prvi hostel u vagonu

zeljeznicki hostel Sanjin
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
23.04.2016.
u 11:00

Prvi hostel na kotačima u cijeloj Hrvatskoj smješten je na starom poštanskom peronu Glavnog kolodvora

“U slučaju opasnosti povuci ručicu” – natpis je to koji stoji iznad kočnice vagona smještenog na starom poštanskom peronu Glavnog kolodvora. Jedina opasnost, međutim, šale se oni koji ulaze u kupee, mogla bi biti eventualno loše prespavana noć. Jer vagon na poštanskom peronu prvi je hostel na kotačima u Hrvatskoj, a turisti koji su ga već isprobali imaju samo riječi hvale.

– Željeli smo da oni koji dolaze u Zagreb imaju što više vremena upravo za istražiti ga. U hostelu ima sve što je potrebno za dobar odmor, a u blizini su trgovine, praonica rublja, ali i mjesta gdje se lako mogu unajmiti bicikli ili automobili – ističe Zvonko Momčilović, koji stoji iza projekta Adriatic Train Hostels.

Osim u Zagreb, hostel na kotačima uskoro će dovesti i u Split, Zadar, Šibenik, Rijeku i Pulu. A ideja mu je, kaže, došla sasvim slučajno, u šetnji Branimirovom.

– Promatrao sam napuštene vagone i pomislio, zašto se ne bi nešto s njima napravilo – govori Momčilović te priznaje kako je i privatno vrlo vezan uz željeznicu. Njegov otac, brat i nećak bili su strojovođe, a i on je završio Željezničko-tehničku školu te prije studija radio na željeznici.

Što se tiče samog koncepta hostela-vagona, oni će u svim gradovima gdje postoji plan za njihovo otvorenje biti isti. Kupei s po tri, dva i jednim ležajem, kupaonicom, ali i s jednim kupeom za druženje, kako bi turisti, osim što prespavaju na jednom mjestu, na toj istoj lokaciji mogli izmijeniti međusobna iskustva. Cijena je kupea 30 eura, što znači da stranci, podijele li “sobu”, u Zagrebu mogu noćiti za svega 70-ak kuna.

– Nismo željeli da bude preskupo jer komfor možda nije kao u klasičnom hostelu, ali svaki od deset kupea ima Wi-Fi, grijanje, vodu za piće, a doživljaj je ionako nešto što se ne može platiti – zaključuje Zvonko Momčilović.

Komentara 4

DU
Deleted user
09:29 24.04.2016.

zna se cemu sluzi ta i takova gajba sve ce se preselit svacicevog trga i napravio se centar za prostituciju

ĆA
ćaćaća
11:18 23.04.2016.

i naravno srbin je dobio koncesiju za uporabu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije