Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GSKG ODGOVORIO PETEKU

Stigao odgovor Zagrepčanima zašto su tek sad dobili opomene za stare dugove

gskg
Davor Visnjic/PIXSELL/Ilustracija
21.11.2019.
u 08:29

Opomene, kažu u GSKG-u, šalju svakih šest mjeseci, no do ove ih godine nisu slali za iznose manje od 50 kn. Dakle, vjerojatno je iznos tek ove godine prešao taj iznos

Zastupnik u Zagrebačkoj skupštini Renato Petek na svom Facebooku poručio je da svi oni koji su dobili opomene za komunalne naknade i slivne vode, neka se jave u GSKG. Kaže da su mu se obratili građani s pitanjem zašto su opomene stigle tek sada, iako je nekima bilo navedeno da su dugovi nastali više godina unazad. Petek je dobio odgovore.

"Prošli je tjedan puno građana dobilo opomene za komunalnu naknadu, uređenje vode i sl. usluge od Gradskog ureda za prostorno uređenje. Neki od vas su mi se obratili pa sam tražio odgovore na nekoliko pitanja. Interesantno je zašto su opomene stigle tek sada, iako je nekim građanima bilo navedeno da su dugovi nastali više godina unazad.

Dobio sam ove odgovore:

1. Svi koji će dokazati Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu u Savskoj c. 1 (koji za Grad Zagreb obavlja naplatu spomenutih računa) da su iste platili, opomene će biti stornirane.

2. Opomene šalju svakih šest mjeseci, no do ove ih godine nisu slali za iznose manje od 50 kn. Dakle, vjerojatno je iznos tek ove godine prešao taj iznos.

3. Uvijek na mjesečnom računu za ove troškove možete naći i napomenu gdje piše imate li zaostatak od ranije, a ista se obično nalazi iznad uplatnice, na kraju teksta", napisao je Petek na Facebooku.

Ključne riječi

Komentara 3

CV
cvikcange
08:44 21.11.2019.

Naknada za slivne vode. Ono kad Gradu plaćaš slijevanje oborinske vode u vlastiti podrum.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:40 21.11.2019.

He he, glasujte, glasujte bedasti purgeri. Idemo delati. Naknada za uređenje voda, hehe, to je valjda kad vodama rade frizure ili make up. Čuo sam da će sada ići i porez na zrak u Zagrebu. Ako je zrak zagađen manjee od 50 posto, onda će biti olakšica na taj namet od 7,3 posto, podijeljeno sa koeficijentom prdeca, koji su izraženiji u centru grada, pa će građani koji stanuju u predgrađima, - bolje proći sa manjim iznosom poreza za 30 lipa po kubiku zraka. Odabrao Đelo Hadžiselimović, pardon, odabrala Gradska Skupština grada Zagreba, a potvrdio glavni Državni inspektor, hehe

VO
volina
18:18 21.11.2019.

Tak se dela. Harač za slivne vode a malo veća kiša i sve je poplavljeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije