Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konvertibilni zajmovi

Startupovce 'pogurali' s pola milijuna kuna

Uručenje ugovora o zajmovima startupovima
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
20.02.2019.
u 09:33

Prva tranša konvertibilnih zajmova Grada za tri tvrtke iz Zagrebačkog inovacijskog centra.

Hubbig je naziv platforme koja olakšava i ubrzava postupak uvoza i izvoza. Beyond Seen Screen aplikacija je koja, poput Shazama za glazbu, skenira video na ekranu televizora i korisniku govori koji se film prikazuje. Mobile One pak umrežava stotine različitih mobilnih aplikacija u jedno zajedničko sučelje. Sva tri startupa svoj biznis obavljaju iz Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) u 12. paviljonu Velesajma, a jučer su od Grada dobili konvertibilne zajmove u vrijednosti od 500.000 kuna.

Neplaćeno postaje udio

Riječ je o kreditima s rokom otplate do dvije godine i kamatnom stopom od tri posto, a vraćanje se osigurava tako da će, u slučaju da tvrtke svoju obvezu ne ispune, neisplaćeni iznos zamijeniti udjelom ZICER-a u njihovoj vlasničkoj strukturi. To je tek prva tranša konvertibilnih zajmova jer je za tvrtke koje posluju u 12. paviljonu Velesajma ovom mjerom osigurano 1,2 milijuna kuna, a ugovore su startupima uručili zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i direktor ZICER-a Frane Šesnić.

Uručenje ugovora o zajmovima startupovima
1/8

– Ovaj je kredit odličan vjetar u leđa, a našim klijentima dokazuje da smo vrijedni investiranja i suradnje – sretan je bio Miroslav Zarić iz tvrtke Beyond Seen Screen, a dobivenih 200.000 kuna, kazao je, utrošit će u programiranje umjetne inteligencije koja će odmah prepoznati televizor i tako ubrzati proces skeniranja.

Probiti se u inozemstvo

Dragana Lipovac, koja vodi Hubbig, uložit će 200.000 kuna u unapređenje platforme. Riječ je o logističkoj tvrtki koja putem web-stranice i mobilne aplikacije povezuje autoprijevoznike, brodare i aviokompanije direktno s klijentima i nudi im najbrže i najpovoljnije opcije uvoza i izvoza. Oni pak mogu u realnom vremenu pratiti gdje se u svijetu njihov teret nalazi.

– Interes je prešao granice Hrvatske pa se želimo probiti i na regionalno tržište. Novac će nam pomoći da prevedemo platformu na druge jezike – objasnila je.

Mobile One, platforma koja nudi server i alate za mobilne aplikacije, a pritom ih i umrežava, dobila je 100.000 kuna koje će, kazao je voditelj Jurica Sudac, uložiti u komercijalizaciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije