Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastroprojekt

Stari tavan pretvoren u pravi, zdravi Mali plac

mali plac  (1)
Foto: Sanjin Kaštelan
1/5
21.02.2013.
u 15:31

Ljubitelji zdrave hrane na sljedeći Mali plac mogu već ove subote od 11 do 19 sati

Na tavanu, prostoru koji uglavnom ostaje neiskorišten, prazan ili pun nepotrebnih stvari food i product stilistica Jelene Nikolić odlučila je pokrenuti – Mali plac.

Jedanput mjesečno njezin se tavan u Sinkovićevoj 8 pretvara u tržnicu zdravih, organskih proizvoda, ali i u mjesto za druženje, opuštanje i čavrljanje.

Za ljubitelje hrane

– Ideja o Malom placu rodila se prošlo ljeto kad je prijateljica i kolegica Željka Klemenčić dala otkaz na poslu i odlučila napraviti prvi online food magazin, u kojem sam joj se pridružila. Naime, sjedeći tako na tavanu, zamišljale smo kako bi bilo divno okupiti male proizvođače hrane i pružiti priliku ljudima koji prate tu scenu i vole cjelovite i prirodne namirnice da ih upoznaju, pitaju za savjete i kušaju njihove proizvode – objasnila je Nikolić.

Stoga je mirne zimske mjesece iskoristila za realizaciju ideje o malom placu.

– Upoznala sam Jelenu Mikin koja se iz Zagreba preselila u Istru gdje ima svoju zemlju na kojoj isprobava permakulturno uzgajanje namirnica i koja je jednako strastvena prema hrani kao i ja. Kliknule smo na prvu, napravile popis prvih izlagača i krenule s projektom – prisjeća se Jelena.

Ponuda uvijek različita

Njih dvije sad jednom na mjesec organiziraju Mali plac na tavanu na kojem se može naći domaća tjestenina, sirevi, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko, kravlje i magareće, domaći paprenjaci, prirodni sokovi, organska sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao... Tjestenina se može nabaviti za 15, balzam za usne je 20, prirodna pasta za zube 30, magareće mlijeko 400 kuna...

Tavanlije, kako Jelena naziva ljubitelje Malog placa, ne nude samo svoje proizvode, nego i znanje i šire ljubav prema prirodi i organskom uzgoju hrane.

– Sljedeći Mali plac je u subotu 23. veljače od 11 do 19 sati i imat ćemo 20-ak izlagača. Svako okupljanje čekamo s radošću jer je ponuda uvijek različita, a novi izlagači nam stalno dolaze sa zanimljivim proizvodima – objašnjava Jelena. 

Također, dodaje, kako dolazi proljeće, možda će biti zainteresiranih da pomognu na zemlji ili u nekim drugim radovima i tako razmijene rad za proizvode.

>>Na surfanju u Kaliforniji sinula mu ideja za prvi burrito bar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije