Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gašenje požara

Stara uprava Holdinga ostavila dugove i otišla na odmor

ivo čović i slobodan ljubičić
Zagreb.hr
03.07.2013.
u 08:40

Nova uprava nije sretna, smatraju da je primopredaja trebala trajati barem dva tjedna da se novi postav uputi u poslove bivšeg vodstva.

Sedamsto milijuna kuna dospjelih računa i 700 milijuna kuna računa koji tek trebaju stići, crna su bilanca koja je dočekala novu upravu Zagrebačkog holdinga. Zato se prvi potezi, kažu nam upućeni, mogu opisati kao gašenje požara. Nova ekipa nije posve zadovoljna što je smijenjena, stara uprava uglavnom otišla na godišnje odmore jer se primopredaja, kako kažu, ne može napraviti u jednom danu nego bi barem dva tjedna trebala da se novi postav uputi u poslove bivšeg vodstva.

Brže do novca

Budući da Holdingu nedostaje 1,4 milijarde kuna i da je financijska situacija krajnje ozbiljna novo će vodstvo potpisati i neke započete ugovore koje ne smatra idealnima jer procjenjuju da bi više štete bilo da od njih odustanu. Stoga će ih poslati i na iduću sjednicu Gradske skupštine da zastupnici odluče mogu li oni proći. Tako će biti i s ugovorom koji je predložio bivši šef Holdinga Ivo Čović, a kojim Holding prodaje buduća potraživanja banci na rok od pet godina. Riječ je o najmu koji Holdingu plaća Grad za škole i vrtiće koje je ta gradska komunalna tvrtka gradila. Bivša uprava Holdinga naumila je određenoj banci za, kako doznajemo, 155 milijuna kuna prodati petogodišnja potraživanja najma, što bi značilo da će Holding dobiti spomenuti iznos, a Grad će banci umjesto Holdingu plaćati taj najam. Holding iz najma plaća kredit kojim je gradio vrtiće i škole, a novu upravu brine kako će se plaćati ti krediti ako će se potraživanja prodati banci, a sa 155 milijuna kuna zakrpati rupe. 

Pokrenuti projekte

Osim dugova, novog starog direktora Holdinga Slobodana Ljubičića dočekali su i projekti koje je pokrenuo – srednja škola u Jelkovcu, osnovna u naselju Iver te bazen na Sveticama. Stara uprava zadnji tjedan prije odlaska raspisala je natječaj za završetak gradnje škole, no novac će morati naći nova uprava. Za završetak gradnje škole, dvorane i bazena Novi Jelkovec potrebno je 60 milijuna kuna, a za završetak gradnje osnovne škole, dvorane i bazena naselja Iver u Sesvetskom Kraljevcu još 29,5 milijuna kuna. Sagrađeno je više od 50 posto tih dvaju objekata, a 30 posto bazen na Sveticama još na čekanju. Nova uprava morat će se pozabaviti i zemljištima Gredelja i Zagrepčanke čiju je kupnju također inicirao Ljubičić, a za koje Čović nije uspio naći nikakvu svrhu. A čekaju ih i pregovori sa sindikatima.

>>Ovo je tim koji vodi najveću gradsku tvrtku - ZG Holding

>>Razriješeno staro vodstvo Zagrebačkog holdinga!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije