Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozvat će im pauk-službu

Stanovnici Savskog gaja ogorčeni: Pod brisačima automobila dočekale ih bijele cedulje

savski gaj
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/8
14.01.2019.
u 08:32

Stanare je ispod brisača dočekala obavijest koju potpisuje glavni inženjer rotora, uz pečat Kamgrada, jednog od izvođača radova

Dok se vraćala iz redovnog “špeceraja”, već izdaleka uočila je pod brisačima svog automobila bijelu cedulju. Nije valjda “čestitka”, pomislila je Maja, stanovnica Savskog gaja, razmišljajući što je mogla učiniti krivo da su joj ispisali kaznu pred vlastitom zgradom.

Mozganje je prekinuo dolazak do auta, a iznenadila se kad je pročitala naslov. “Obavijest o uklanjanju automobila”, početak je poruke koju potpisuje glavni inženjer gradilišta, uz pečat Kamgrada, tvrtke koja predvodi zajednicu izvođača radova na zagrebačkom rotoru.

savski gaj
1/8

Neki su još tamo parkirani

Objašnjavaju dalje: “Molimo vas da uklonite svoje vozilo s parkirnog mjesta te da ga više ne koristite za parkiranje svojeg vozila jer se nalazi u zoni gradilišta, i da to učinite u najkraćem roku, najkasnije do 9. siječnja ili ćemo u protivnom biti prisiljeni pozvati Zagreb Parking da ukloni vozilo”. Papire, koje su od kiše i snijega zaštitili tako što su ih stavili u plastične omote, zataknuli su pod brisače i drugih automobila parkiranih na Naserovu trgu, u blizini broja 13, a kako bi se pobrinuli da su sve obavijestili, izvjesili su poruku i na ogradi gradilišta rotora, koje počinje čim se prijeđe cesta na Naserovu trgu.

– Katastrofa, trebalo bi se buniti. Gdje da se parkiramo, njima na glavu – samo je jedan od komentara koji je izazvao ovakav potez. “Pauk”, u trenutku dok je ekipa Večernjeg lista obišla lokaciju, još nitko nije vidio, a većina vlasnika poslušala je upozorenje. Stajala su tamo tek tri automobila, od kojih s jednog još nitko nije uklonio poruku koju su ostavili izvođači.

– Taj već dugo ovdje stoji. Našu su ulicu koristili stanovnici iz Svete Klare, Brezovice i okolnih naselja. Slijepa je, pa nema mnogo prometa, a ovdje bi parkirali auto i otišli dalje na tramvaj, dok je još vozio. Iako to zapravo i nije regularno parkiralište – govori Jagoda Budišić, koja tamo živi od 1959. godine. Parkiralište uistinu nije, potvrđuje i njezin susjed starosjedilac Robert Hanžić, no često bi bilo jedina opcija za parkiranje u naselju gdje je prilično teško pronaći slobodno mjesto. Pogotovo u vrijeme kad svi dođu s posla.

“Spust” s Remetinečke

– Često sam tu znao parkirati jer imam takav posao pa znam doći doma iza ponoći. Zgrade su se gradile, pa se planiralo i parkiralište u vrijeme dok nije baš svatko imao automobil, a sad na jedan stan ide jedan auto. Normalno da nema mjesta – kaže Robert Hanžić. Nekada je ta ulica bila dvosmjerna, ističe Rajka Skurjeni Krpan, ulazilo se u nju iz Remetinečke, a planira se, dodaju stanovnici koji su bili na tribini o rekonstrukciji rotora organiziranoj prije početka radova, ponovno napraviti isti spoj.

– Još su tada rekli da će tu biti “spust” s Remetinečke na Aveniju Dubrovnik – govore te dodaju da su čuli da će se postaviti i bukobran. Hoće li to baš tako i biti, pitali smo voditelja rekonstrukcije rotora Gorana Radića, koji nas je uputio na Grad Zagreb iz kojega pak još nije stigao odgovor.

Pogledajte video: Zaobilaznice remetinečkog rotora

Ključne riječi

Komentara 59

Avatar HajdukLika
HajdukLika
09:03 14.01.2019.

Zagrepčani, živcirate ostatak Hrvatske sa vašim histeričnim reakcijama na rekonstrukciju rotora! Kad radovi budu gotovi, svi ćete imati kvaliteniju infrastrukturu i brže ćete prometovati okolnim cestama. Kukate da se trebamo razvijati, ali kad vam radovi dođu pred vlastiti prag, onda po običaju nastaje kmečanje.

KO
komunikolog
10:00 14.01.2019.

Prije mjesec dana “novinari” su se zgražali da radovi kasne, da se rotor još nije zatvorio, da će nastati kaos kada se zatvori. Evo sada je problem što se ne može parkirati na divljem parkiralištu i to u zoni radova. Pa ti ugodi!

Avatar Croat
Croat
10:48 14.01.2019.

inzinjer gradilista naredjuje uklanjanje auta ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije