Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gornja Dubrava

Stanari ne žele ležeće policajce, a djeca su izložena opasnosti

'31.01.2011.,  Zagreb - Nakon sto su uklonjeni lezeci policajci,krizanje Novacke i Vinkuranske ulice postalo je opasno za djecu koja tuda idu u skolu.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
01.02.2011.
u 10:15

Stanari kuće ispred koje su ležeći policajci postavljeni spriječili su radnike da ih vrate na mjesto

Ležeći policajci koji su prilikom obnove Novačke ulice u Gornjoj Dubravi uklonjeni, nikad nisu vraćeni, iako su tamo stajali sasvim opravdano - da bi usporili vozače koji često zanemaruju znak 'Škola'. Naime, tu ulicu prelaze školarci na putu do OŠ Žuti brijeg, a da pritom nisu dovoljno zaštićeni.

– Troje je djece na tom prijelazu već stradalo. Srećom, sva su prošla s lakšim ozljedama – kazala nam je Snježana Musić, koja se požalila kako se boji za sigurnost svoje djece na putu u školu.

Bunili se susjedi

Iako su zabrinutim roditeljima često prvi krivci oni u mjesnim odborima, ovaj put nije tako. Naime, stanari ispred čije su kuće ležeći policajci bili postavljeni spriječili su djelatnike koji su popravljali cestu da ih vrate na mjesto. Tvrtka Cestodom koja je obavljala radove obratila se tada Gradskom uredu za promet, a sada je na potezu ponovo mjesni odbor.
– Mi sada moramo ponovo pokrenuti prikupljanje potpisa, i ja ću to i učiniti na sljedećoj sjednici. Ležeći policajci su tamo nužni – kazao je Renato Blažun, predsjednik Mjesnog odbora Granešinski Novaki.

Kamioni priječe pogled

Bez ležećih policajaca vozači prebrzo voze tom ulicom, ali stvar dodatno otežavaju kamioni i kombiji koji parkiraju na tom prijelazu.
– Baš prije osam sati razni kamioni dostave parkiraju tu, što dodatno pogoršava stvar. Djeca tada ne vide dobro ulicu, pa gotovo nasumce pretrčavaju. Povrh svega, gore je zavoj koji vodi u Novake, pa je sve skupa još manje pregledno – ističe gospođa Musić, koja se već mjesecima bori za vraćanje ležećih policajaca u Novačku ulicu.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
Jablan
22:04 06.02.2011.

Ma kakvi \'lezeci policajci\', to je balkanski izum. Treba kvartove zone ograniciti na 30 km/h, uvesti radarske kontrole i \'udariti\' odmjerene kazne ovisno o prekoracenju brzine. Nakon treceg prekrsaja, mjesec dana zabrane voznje, jer najprije se osjeti kad se \'udari\' po novcaniku. Pa, ugodna voznja bez zapreka-lezecih policajaca na cesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije