Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. Sajam zimnica na Jelačićevu trgu

Staklenka cikle 20 kn, kilogram kulena 200 kn

16.10.2015., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica poceo I. Sajam zimnice i Izlozba autohtonih proizvoda.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
17.10.2015.
u 10:03

Ovo je idealna prilika da prodamo sve što smo uzgojili i pripremili

Kiseli kupus, rezan ili u glavici, grah, krumpir, različite slavonske sušene delicije, staklenke kiselih krastavca, paprike, cikle ili miješane salate, različiti džemovi, med, jabuke i mandarine, sve je to jučer dočekalo Zagrepčane na štandovima Sajma zimnice na glavnom gradskom trgu. Gužva oko svih štandova, a prodavači zadovoljni jer, unatoč prijepodnevnoj kiši, prodaja je dobro krenula. Sajam zimnice organiziran je prvi put, a na njemu sudjeluje 77 izlagača i mladih poljoprivrednika iz svih županija.

Nosili i vreće krumpira

Cilj je sajma omogućiti proizvođačima hrane izravnu prodaju, a građanima Zagreba mogućnost da kvalitetnim domaćim proizvodima napune smočnice i hladnjake. Potaknut će to mnoge i na samostalno spremanje zimnice koja u našim krajevima ima dugu tradiciju. Prodavači su Zagrepčanima ponudili i degustaciju proizvoda kako bi se na licu mjesta uvjerili u kvalitetu ponuđene hrane. Bilo je i onih koji su spremno pomagali kupcima da vreće s krumpirom odnesu do svog auta.

– Iako većina nas ima svoje stalne mušterije, ovo je izvrsna prilika da se taj krug proširi, a mi prodamo sve što smo uzgojili i pripremili – zadovoljno je komentirala Marija Kožarić, prodavačica koja je uz ukiseljeno zelje Zagrepčanima nudila i ukiseljeno povrće.

Štrudle po 10 kuna

Sajam zimnice posjetili su gradonačelnik Milan Bandić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina komentirajući kako je lijepo vidjeti dobru i kvalitetnu domaću hranu i pune vrećice Zagrepčana.

Sajam zimnice traje do nedjelje, a cijene proizvoda kreću se između 5 i 8 kuna za papriku, ovisno o vrsti, jabuke se prodaju za 5 i 6 kn, slavonske kobasice od 60 do 80 kuna po kilogramu, staklenke cikle po 20, krastavaca 30 i paprike po 15 kuna. Mandarine se prodaju po 10 kuna, med po 50, a glavica kiselog kupusa po 10 i 12 kuna. Domaća slanina nudi se po 80 kuna, kilogram slavonskog kulena po 200 kuna, a 15 kilograma krumpira za 50 kuna.

Na štandovima se može naći i različite vrste domaćih kolača, a posebno su primamljive razne vrste štrudli koje su 10 kuna.

 

Komentara 3

KR
krizevcifranc
10:37 17.10.2015.

Ovi nisu normalni sa tim cjenama, a vi dragi zagrebčani samo kupujte po tim cjenama umjesto da se uputite par kilometara od ZG. i dobijete to pa možda i kvalitetnije ne upola jeftinije nego i više. Pa bilo vam u slast.

Avatar ČEPlN
ČEPlN
10:42 17.10.2015.

cijene su povoljne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije