Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunski uspjeh

Srednjoškolci MIOC-a postali svjetski prvaci u informatici: 'Iznenadili smo sami sebe'

Mioc
Foto: www.mioc.hr
1/6
30.05.2016.
u 23:32

Juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojio je 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 2. mjesto na međunarodnom informatičkom natjecanju učenika srednjih škola ACSL All-Star 2016. u američkom gradu Nashua.

Srednjoškolci zagrebačkog MIOC-a postali su svjetski prvaci u informatici. Juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojio je 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 2. mjesto na međunarodnom informatičkom natjecanju učenika srednjih škola ACSL All-Star 2016. u američkom gradu Nashua. 

"Natjecatelji su kao nagradu za svoj uspjeh dobili 10 računala HP Chromebook, te je škola dobila Kindle e-book reader", napisali su na internetskim stranicama XV. gimnazije

- Ono što smo napravili je iznenadilo i nas same, dva prva mjesta i jedno drugo - kazao je RTL-u profesor matematike Nikola Dmitrović koji je "mentorirao" svjetske prvake.  

- Dobili su jako puno nagrada jer je Google bio generalni sponzor ovog natjecanja pa su dobili 10 Chromebookova, razne knjige i profesor Wolfram je održao predavanje pa su dobili licence za Wolfram matematiku, popularni software za matematičke probleme tako da je to jedno potpuno iskustvo koje su imali ovih dana  zaključio je profesor matematike Nikola Dmitrović.  

>>U digitalnom smo dobu, informatika mora biti obvezan predmet

>>Informatika u osnovne škole treba odmah, ne za šest godina

Komentara 8

TR
tretez
23:46 30.05.2016.

Ponosni smo na vas i na vaše učitelje!

PE
pelegrino
00:05 31.05.2016.

Bravo!!!!!

DA
damirtankovic
00:08 31.05.2016.

Bravo dečica, želim vam puno sreće u daljnjem životu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije