Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Krijesnica

Sportski heroji iz Moskve kući donijeli sedam medalja

03.07.2016., Zagreb - Djeca Petra, Lovro, Karla, Bruno, Pasko, Petra i Toni koji su se  vratili iz Moskve sa Svjetskih sportskih igara za djecu lijecenu od raka pod nazivom Djeca pobjednici.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
04.07.2016.
u 16:50

Hrvatska je reprezentacija četvrti put sudjelovali na Svjetskim sportskim igrama za djecu liječenu od raka.

Prvo su pobijedili rak, a sada su se okitili i sportskim medaljama. Petra, Lovro, Karlo, Bruno, Paško, Petar i Toni ostvarili su odličan uspjeh na Svjetskim sportskim igrama za djecu liječenu od raka koje su se od 29. lipnja do 3. srpnja održale u Moskvi pod motom “Djeca pobjednici“. Hrvatska je reprezentacija osvojila sedam medalja u trčanju, plivanju, malom nogometu i stolnom tenisu.

– Jako smo sretni zbog uspjeha, ali treba istaknuti da su ova djeca pobjednici bez obzira na sportski uspjeh – rekao je Zoran Cipek iz Udruge Krijesnica za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Sva su djeca iz reprezentacije članovi udruge. Naime, neki su pobijedili rak prije više godina, a neki i u zadnjih nekoliko mjeseci.

– Sportske igre su i odličan proces rehabilitacije s obzirom na to da su djeca prošla jako naporan tretman liječenja koji je uglavnom dugotrajan. Na ovaj način ona nadoknađuju sve ono čime se nisu mogla baviti – rekao je Cipek te dodao kako djeca i sebi i drugima pokazuju da mogu i žele.

Svjetske sportske igre za djecu liječenu od raka održavaju su sedmi put, a Hrvatska na njima sudjeluje četvrtu godinu zaredom.

Na igre dolaze mali sportaši iz 16 zemalja svijeta, primjerice iz Indije, Njemačke, Kazahstana... Hrvatsku reprezentaciju čini sedmero djece koja inače ne treniraju zajedno, ali se pojedinačno bave sportom te se okupe prije natjecanja.

A jučer im je po povratku organiziran i svečani doček na aerodromu.

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije