Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad u zagrebu

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježena 281 novooboljela osoba

Zagreb: U Areni se postavljaju kreveti za covid pacijente
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
03.11.2020.
u 10:47

– Razina od jučerašnje 922 osobe pozitivne na COVID-19 ne bi se trebala ponoviti jer su uključeni nalazi i od petka navečer, subote i nedjelje – rekao je Šostar

U Gradu Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježena 281 novooboljela osoba. U tri doma za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 12 korisnika.  Trenutno su u Gradu Zagrebu 3.954 aktivna slučaja, a 5.981 osoba nalazi se u samoizolaciji. Ukupan broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih u Gradu Zagrebu je 10. 311, što je 651 više nego jučer, naknadno su izvijestili iz Zavoda.

"U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 869 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 221 nalaz bio pozitivan. Epidemiolozi NZJZ „Dr. A. Štampar“ uspješno su kontaktirali 877 osoba. Od navedenog, 789 osoba je od prethodnih dana, a 88 osoba je od 2. studenog. Mjera samoizolacije izrečena je 1019 osoba", priopćili su iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar“.

Od 877 obrađenih pozitivnih osoba: 297 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 409 osoba je kontakt COVID + osoba, četiri su osobe doputovale iz Austrije, BiH i Mađarske. 15 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 65 osoba obrada je još u tijeku. Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod pet je osoba moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod dvije osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. Osmero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Kod šest osoba moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Obrada za 46 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 17 učenika i tri nastavnika osnovnih škola te 11 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 384 učenika i tri nastavnika osnovnih te 222 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 26 osoba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar rekao je jutros za portal HRT-a kako se u Zagrebu danas očekuje znatno manji broj novozaraženih nego jučer.

"Kod nas je testirano nešto više od 800 uzoraka i 156 je pozitivnih nalaza. Podaci s ostalih lokacija testiranja u Zagrebu još se čekaju. Brojka ne bi trebala biti mnogo veća, najviše dvostruko od ovog broja. Razina od jučerašnje 922 osobe pozitivne na COVID-19 ne bi se trebala ponoviti jer su uključeni nalazi i od petka navečer, subote i nedjelje",  rekao je.

"Arena je spremna, želja je svih nas da se to ne dogodi, no bojimo se značajnijeg povećanja bolesnika. Pravu sliku imat ćemo sljedećih sedam do deset dana", rekao je Vjekoslav Jeleč, pročelnik zagrebačkog ureda za zdravstvo u emisiji "U mreži prvog".

Video: Dodatni kreveti u zagrebačkoj Areni za oboljele od COVID-19

Komentara 23

SC
Serious_Callers_Only
10:25 03.11.2020.

Svaki ponedjeljak i utorak ista priča. Bio je vikend, pa virus prolazi. Ali virus ne zna da je bio vikend. Danas mjere daju rezultata, sutra će stanje biti zabrinjavajuće.

AN
AntoV
10:28 03.11.2020.

Već mirišu kobasice...

Avatar Bongozg
Bongozg
10:02 03.11.2020.

Pretpostavljam da su se uplašili ovi u gradskoj upravi, pa je broj zaraženih morao odmah biti niži...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije