Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI EUROPARLAMENTARAC

Sokol objasnio svoju izjavu o Bandiću: 'HDZ ne treba biti u sjeni nikoga pa ni gradonačelnika '

Tomislav Sokol
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
14.01.2020.
u 07:31

On smatra kako bi HDZ na idućim lokalnim izborima trebao imati jasno definirane politike nužne za razvoj Zagreba i da bi trebao imati svog kandidata za gradonačelnika.

Europarlamentarac iz redova HDZ-a Tomislav Sokol iznenadio je sve kad je na svojem Facebook profilu napisao da Milan Bandić nije budućnost Zagreba, pogotovo zato što je Bandić koalicijski partner HDZ-ovoj parlamentarnoj većini. 

Sokol je kazao za Dnevnik Nove TV kako je to napisao u kontektu budućih lokalnih izbora. 

- Tom izjavom sam htio reći, a to se prvenstveno odnosilo na lokalne izbore, jest da gradski HDZ ne treba biti u sjeni nikoga pa ni gradonačelnika Bandića. Vidjeli smo da je tako bilo dugi niz godina", kaže Sokol. On smatra kako bi HDZ na idućim lokalnim izborima trebao imati jasno definirane politike nužne za razvoj Zagreba i da bi trebao imati svog kandidata za gradonačelnika.

-Ta prepoznatljivost zagrebačkog HDZ-a je ono što nam je u velikoj mjeri falilo od 2000. do danas, i na tome treba raditi. Ta se izjava treba promatrati u tom kontekstu, pitanja politike u Zagrebu, snage i prepoznatljivosti lokalnog HDZ-a i onoga što HDZ treba napraviti na sljedećim lokalnim izborima da bi preuzeo odgovornost za vođenje grada - kaže Sokol.

Ističe kako je u na Facebooku iznio svoj osobni stav i da u njemu ništa loše. 

Podsjećamo, on je u statusu naveo kako očekuje od zagrebačke podružnice HDZ-a da promotri okolnosti i makne se od kratkovidnog političkog pragmatizma, te istaknuo kako trenutni gradonačelnik nije budućnost Zagreba. 

 

Status prenosimo u cijelosti. 

- Svaka osoba uvijek duboko promišlja o budućnosti. Nekad imamo velike planove koje jedva čekamo realizirati, a ponekad nas je strah onoga što sutra nosi. Ono što nas razlikuje jest gledamo li budućnost iz osobne ili zajedničke perspektive. Za mene nema dvojbe. Uostalom, zato i jesam u politici. Iako sam u Europskom parlamentu, smatram kako je moja dužnost kao Zagrepčanina, kao član zagrebačke gradske organizacije, iznijeti jasan stav o budućnosti moga grada. Milan Bandić nije budućnost Zagreba. Očekujem od mog zagrebačkog HDZ-a da dobro promotri okolnosti i izmakne se od osobnih perspektiva i kratkovidnog političkog pragmatizma. Nominalna oporba je iznjedrila trenutno vodstvo grada, isprepletena je s njim i neće ponuditi kandidata koji će okupiti sve snage kojima je stalo do budućnosti grada. Samo HDZ može okupiti ljude, čak i one koji inače različito razmišljaju, te donijeti promjenu u Zagrebu. Krenimo u borbu za grad, ovog puta iskreno i stvarno - naveo je poznati HDZ-ovac.

Komentara 10

DU
Deleted user
07:42 14.01.2020.

Građani vam preziru HDZ u razvijenim dijelovima. Svoju strategiju brusite za Liku i Dalmatinsku Zagoru, to su vaše utvrde. Također da vam nema Bandića ne bi bilo niti vaše vlade, držite mu ljestve u kriminalu samo kako bi ste imali šapu na plijenu koji se zove Hrvatska! ZLO se zove HDZ!

PO
polovicaa
08:00 14.01.2020.

Kad vidim Solkola,Suicu,Dakica,Jandrokovica ni Bandic mi se ne cini toliko los.

MA
Marina58
09:08 14.01.2020.

A ja mislila da covjek brine o Zagrebu i nama gradjanima, kad ono on bi samo rotaciju po sistemu sjasi kurta da uzjase murta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije