Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Herostratova slava

Šok na Trešnjevki: Prvi časnik Enterprisea nestao s fasade!

Mia Mitrović
08.02.2021.
u 08:04

Mural Mr. Spocka kojeg je 2015. u Jankomirskoj ulici narisao street art kolektiv Pimp My Pump prefarban je novim grafitom što je šokiralo trešnjevačke trekije

Live long and prosper, dlanom postavljenim u vulkanski pozdrav Mr. Spock, prvi časnik svemirskog broda Enterprise, šest je godina uveseljavao Trešnjevčane ovjekovječen na muralu u Jankomirskoj ulici u blizini Učeničkog doma Selska. Mural legendarnog lika prve sezone kultne znanstveno- fantastične serije Zvjezdane staze kojeg je utjelovio nedavno preminuli glumac Leonard Nimoy postao je jedan od simbola kvarta, no odnedavno ga više nema. 

imamo novog michelangela u zagrebu, herzyja.

Objavljuje Ozren TurinaPetak, 5. veljače 2021.

Na mjestu gdje je bio narisan ovaj 'svetac zaštitnik Trešnjevke', kako su ga neki u šali prozvali, sada stoji ne tako atraktivan grafit kojega potpisuje Herzy, trenutno najomraženiji ulični umjetnik kvarta. Kako to i biva s umjetnosti ulice, on je preko noći prefarbao Spocka i ulici dao svoj pečat što je razjarilo Trešnjevčane i ljubitelje serije Zvjezdane staze u čitavom gradu. 

"Mural koji je krasio kvart. Jutros gledam, nema ga više. Neki lik ga prefarbao cijelog, napravio podlogu da bi se potpisao! Užas", napisano je u objavi podijeljenoj na grupi Naša Trešnjevka, naš kvart. Uslijedili su komentari šokiranih Trešnjevčana. 

"Danas sam tamo prolazila i baš me rastužilo. Spock je bio odličan. Uvijek bismo mu pokazali vulkanski pozdrav dok smo prolazili. Ne kužim ljude, stvarno", napisala je jedna Trešnjevčanka na grupi. Neki se pak ne slažu da je u pitanju kulturocid. 

"To se tako radi u street kulturi. Ulica nije muzej", dometnu je netko, a da stvar bude gora, preko vikenda je Herzyjev grafit prekrižen plavim sprejem uz potpis LLAP. 

Podsjetimo, Spockov mural s rukom položenom u vulkanski pozdrav 2015. su u Jankomirskoj narisali pripadnici street art kolektiva Pimp my Pump povodom smrti glumca Leonarda Nimoya. Za mnoge trešnjevačke trekije, kako se nazivaju ljubitelji serije Zvjezdane staze, nepoznati umjetnik aliasa Herzy počinio je nevjerojatnu herezu na kvartu

 

 

Komentara 14

LA
lajh1985
09:35 08.02.2021.

bolje da je stavio dinamo zagreb :)

TV
tvrdapixa
10:19 08.02.2021.

Trešnjevčani su šokirani. Ne izlate iz kuća. Zatvorili se, spustili rolete. Iz podruma uzimaju oružje (helebarde, topuzine...). Konsternirani čekaju invaziju grafitera!!!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:37 08.02.2021.

Njima je najvažnije sad nečije igranje bojicama, a ljudi kopaju po kontejnerima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije