Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najljepši blagdani u gradu

Snijeg u Zagreb donosi Božićna bajka

božić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
01.12.2015.
u 15:32

Blagdanska šuma od Jelačićeva placa do Kurelčeve bit će puna delicija i dobre glazbe. Za one koje obilje vina, piva i kobasica ipak neće dovoljno ugrijati, ekipa iz Johann Francka postavit će “kissing point” ispod imele

Tri, dva, jedan... sad može! Odbrojavali su na radijskim postajama dane do početka adventa kako bi eterima opet zavladali Bing Crosby koji “sanja bijeli Božić”, Mariah Carey koja “za Božić želi samo njega” te Chris Rea koji već “vozi da stigne kući za Božić”. Odbrojavali su i Zagrepčani jer prosinac, kažu, najljepši je u njihovu gradu

Kućice za gastroužitak

Miris kuhanog vina, kobasica i fritula tad se širi središtem metropole, a nikome nije teško stajati i na temperaturama ispod nule uživajući među adventskim kućicama, uz lampice koje tad i najcrnju noć pretvaraju u dan. Smisao je to Božića, govore Zagrepčani, nadajući se svake godine da će, makar na sam 25. prosinca, pasti i nekoliko pahulja snijega. Ove godine upravo to će se i dogoditi, iako meteorolozi snježni pokrivač ne predviđaju.

Za njega će se pobrinuti Božićna bajka Johanna Francka, koja će na potezu od Trga bana Jelačića do Kurelčeve napraviti pravu malu blagdansku šumu.

– Od Manduševca do kavane bit će borovi ukrašeni lampicama, ali i snijegom koji će nabacivati snježni topovi. Bit će i pozornica na kojoj će se izmjenjivati bendovi i DJ-evi, dok će ispred Johanna Francka biti kućice za prave sladokusce – objasnili su organizatori te dodali kako će se u njihovim kućicama moći isprobati kobasice PIK-a Vrbovec, vina Belje i Božićno pivo. Kako su rekli, uz ljute kobasice, debrecinke, dimljene ili kranjske najbolje “sjedaju” graševina ili merlot, a Božićno pivo, obećali su, posjetitelje će oduševiti i okusom i zanimljivim dizajnom.

 – Ove godine Božićno pivo slavi 26. rođendan i tijekom godina su hrvatski likovni umjetnici, među kojima su i Miroslav Šutej, Ivan Lacković Croata te Rudolf Labaš, ukrašavali njegove etikete. Novo ruho ove je godine osmislila mlada umjetnica Ivona Jurić, a osim piva, zanimljivu etiketu imat će i vina – istaknuli su organizatori te objasnili kako će se na bocama vina naći etikete s posebnim blagdanskim čestitkama. 

Otvara DJ Marek

Za one koji se ipak neće moći dovoljno ugrijati šetnjom u snijegom prekrivenoj šumi, kobasicama, pivom i vinom, postavit će se i “kissing point” ispod imele, na kojem će se zaljubljeni moći dodatno stisnuti kako bi izbjegli hladnoću. Božićna bajka na potezu od Trga do Kurelčeve otvara se danas u podne programom DJ Mareka, a trajat će do završetka Adventa u Zagrebu, koji u centru grada donosi različita događanja, od klizanja i izrade ledenih skulptura do bogate gastronomske ponude.

Komentara 2

KL
kliksi
18:17 01.12.2015.

Vracam se Zagrebe tebi :))

Avatar gecdra
gecdra
17:10 01.12.2015.

Kaj su vam to blagdani ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije