Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u pripravnosti

Snijeg u petak, za oborine spremno svih 215 ekipa Zimske službe

Zimska služba Zagreb
Grgur Žučko/pixsell
22.01.2014.
u 08:20

U skladištu je osigurano 14.000 tona. I u ZET-u su formirane interventne ekipe. Najviše snijega očekuje se na Medvednici

Iako meteorolozi očekuju tek pokoju pahulju snijega u petak kasno navečer i subotu ujutro, Zimska služba spremna je i na najgore.

Svih 215 ekipa bit će angažirano u slučaju snijega. Kao i lani, radit ćemo danonoćno ako bude potrebno, no veće se oborine ne očekuju pa mislimo da i nema veće opasnosti. Više ćemo znati u petak – kazao je Hasan Džombić, voditelj Zimske službe.

U skladištu je 14.000 tona soli, i više nego dovoljno u slučaju snježnog pokrivača kako bi ceste ostale prohodne, a javni prijevoz u funkciji.

– Zimska služba u pripravnosti će biti već od četvrtka kada ćemo imati i prvu ovogodišnju smotru – dodao je Džombić.

Iz Meteo-info portala za prognozu također potvrđuju da prvi snijeg ove zime ne bi trebao biti kao lanjski.

Očekujemo obilne oborine, no više kiše nego snijega, koji u gradu uopće ne očekujemo. Bit će ga tek na Medvednici. U subotu se očekuje prestanak padalina i razvedravanje – kazao je Nebojša Šubanović iz Meteo-infa. I iz ZET-a poručuju da su spremni na vremenske neprilike.

– Uspostavljen je protokol aktivnosti prema kojemu će se postupati kako bi se u najvećoj mjeri osiguravala prometna povezanost svih gradskih područja. U pripremi su i posebne interventne ekipe, osoblje i vozila – kazao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić. U slučaju ozbiljnijih padalina 24 sata bit će dostupna i ZET-ova besplatna telefonska linija, a prometna situacija moći će se pratiti i na njihovoj internetskoj stranici.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:05 22.01.2014.

A tu je i Banderas koji ce pojesti sav snijeg ako treba...

MR
mrnmarina
18:30 22.01.2014.

Spremni ili nespremni, sigurno će ih iznenaditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije