Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimska služba

Očekuju slabiju zimu, a prvi snijeg ih neće iznenaditi

snijeg u zagrebu (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
29.10.2013.
u 09:16

Zagrebačka zimska služba brine se o 2500 kilometara cesta, a županijska o 1200 kilometara

Od 1. studenog Zimska služba Grada Zagreba i Zagrebačke županije bit će spremne da, čim zatreba, krenu u čišćenje prometnica kako bi se promet u metropoli i njenom prstenu odvijao bez većih poteškoća. Uz 215 ekipa koje će čistiti gradske prometnice, županijske će čistiti još 25 ekipa koje u prva 24 sata nakon prestanka snježnih padalina moraju očistiti sve najvažnije ceste. – Naše ekipe stacionirane su na sedam mjesta pripravnosti – Okuje, Goričica, Vrbovec, Samobor, Jastrebarsko, Zaprešić i Ivanić Grad, a pripremljeno je tri tisuće tona soli – kazali su iz Zagrebačke županije.

Voditelj zagrebačke Zimske službe Hasan Džombić istaknuo je da oni u skladištu imaju spremno 15 tisuća tona soli , što smatraju da će biti dovoljno za ovu zimu.

– Nadamo se da će zima biti blaža od prošle, no kao i tada, bit ćemo spremni i za ovu – kazao je Džombić.

I dok zagrebačka Zimska služba čisti 2,5 tisuće kilometara cesta, Županija čisti 1200 kilometara prometnica. Osim zimskih službi, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović apelirao je i na vozače da se pripreme i koriste zimsku opremu. 

>>Ralice su spremne za snijeg, dolazi i 600 tona soli

>>FOTO Ovakav snijeg Zagreb nije vidio već 57 godina!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije