Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plac-patrola

Složenac od vrganja i tijesta ručak je za pet

'02.10.2013., Zagreb - Tresnjevacki plac, snimljeno za rubriku Plac.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
03.10.2013.
u 17:00

Jesenski plodovi. Na trešnjevačku tržnicu po svježe gljive za ukusan umak

Arhitektica Mira Trbojević svoje ukućane odlučila je počastiti jesenskim plodovima pa je na trešnjevačkoj tržnici kupila kilogram vrganja koje će pripremiti kao umak za tjesteninu, a podijelila je i svoj recept.  Na trešnjevačku tržnicu po svježe gljive za ukusan umak

Sastojci:

1 kg vrganja - 80 kuna

1 kg tjestenine - 5 kuna

150 g maslaca - 3 kune

200 g tvrdog sira za rezanje - 20 kuna

2 jaja - 2 kuna

vrhnje za kuhanje - 5 kuna

3 žlice brašna

sol, papar, peršin

Za 6 osoba

Postupak:

Gljive je potrebno prvo očistiti i izrezati na veće rezance. Skuhanoj tjestenini treba dodati malo maslaca i nekoliko žlica vrhnja za kuhanje. Sve to se lagano promiješa, dodaju umućena jaja i sve se još jednom dobro promiješa. Na ugrijanom maslacu poprže se gljive, doda sol i papar te pirja dok ne ispari polovica vode. Od brašna, vrhnja za kuhanje, 50 g maslaca, soli i peršina skuha se gust umak.

Zatim u maslacem premazanu vatrostalnu posudu složi se jedan red tjestenine, sloj umaka, red izrezanog sira, red gljiva. Na kraju se sve zalije umakom i peče u pećnici 15-ak minuta na 180C.

>>Varivo od kelja s mesom pravi je jesenski obrok

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije