Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijanje na Sljemenu

Sljemenska žičara još ne radi zbog neispravnog zupčanika

nocno skijanje, Sljeme (1)
Daniel Kasap/Pixsell
29.02.2012.
u 12:58

Cijene će biti smanjene sve dok se ne pusti u pogon žičara Trosjed, poručili su iz podružnice Upravljanje sportskim objektima građanima koji se namjeravaju skijati

Prošlog tjedna redovitom dnevnom kontrolom sustava žičare Trosjed uočene su nepravilnosti u radu pogonskog reduktora. S obzirom na to da se ovaj događaj poklopio s terminom obvezne kontrole pogonskog reduktora, nakon određenog broja sati rada obavljena je demontaža sklopa na kojem je registrirana nepravilnost rada i obavljen detaljan pregled, priopćili su ih Holdingove podružnice Upravljanje sportskim objektima.

Uočeno je oštećenje zupčanika te obavljena zamjena, objasnili su iz ove podružnice razloge zbog kojih trosjed na Sljemenu nije radio.

Ujedno su istaknuli kako se, uz probni rad žičare, obavljaju i dodatna ispitivanja i analize koje provode stručnjaci Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

– Očekujemo da će, nakon ispitivanja i analiza, uskoro biti poznati rezultati i sigurnosni status sklopa reduktora, nakon čega će biti objavljena informacija o radu žičare Trosjed za građanstvo, istaknuli su.

Za rekreativno skijanje na raspolaganju su Bijela livada i Zeleni spust, a cijene skijaških ulaznica su smanjene te za odraslu osobu iznose 50 kuna, a za djecu do 15 godina 30 kuna. Cijene će biti smanjene sve dok se ne pusti u pogon žičara Trosjed, poručili su građanima koji se namjeravaju skijati.

Komentara 2

FI
fido
19:54 29.02.2012.

Koji su to blentoni!? Servis skijaške žičare rade u sezoni skijanja. Ma da, to su naši običaji: kao kad u sred ljeta raskopaju rivu ...

TO
tor
22:21 29.02.2012.

a kad smo već kod žičare, još jedamput jedno veliko FALA „gradonačelniku“ na uništenju objekta koji je bio jedna od ikona grada zagreba, na koji su bili godinama ponosni svi zagrepčanci. nismo mogli zamisliti obiteljski izlet na sljeme, a da ne sjednemo u one lelujave kabine i ne uživamo dvadesetak minuta u vožnji do vrha sljemena.neznam koji još grad ima takvu atrakciju skoro pa u centru grada (pardoniram, IMAO)!! no, nakon toliko godina dolaze neki čudni ljudi koji ne poznaju, ne uvažavaju i ne žele čuti za neke tradicije koje su njegovali zagrepčanci i ruše sve pred sobom! ali, 27. srpnja 2013 navršit će se 50 godina od izgradnje i puštanja u pogon naše žičare, pa će se ono malo nostalgičnih zagrepčanaca što je još ostalo u ovom gradu moći okupiti na „komemoraciji“ u čast „stare sljemenske dame“ koja je preminula odlukom dičnog nam gradonačelnika! hvala vam još jednom gradonačelniče!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije