Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Nedelja

Slavuj popunjen pa braća i sestre idu u različite vrtiće

Djeca u vrtiću
Foto: Thinkstock
13.10.2017.
u 08:50

Ove je godine upisano manje od pola od ukupnog broja prijavljene djece pa se stoga nadogradnja dva objekta s nestrpljenjem očekuje

Za vrtić za svoje dvoje djece mjesečno mora izdvajati čak 1350 kuna i to zato što joj starija kći ide u gradski vrtić, a mlađa u privatni.

Za nju, naime, u gradskome nije bilo mjesta. Problem je to s kojim se susrela mlada majka iz Svete Nedelje, a nije jedina. U ovom gradu u Zagrebačkoj županiji, u kojemu živi sve više mladih obitelji, gužva u vrtićima sve je veći problem iz godine u godinu.

– Trebala bih imati popust za drugo dijete u vrtiću, a ovako plaćam još više. Da ne govorim koliko je apsurdno tako razdvajati braću i sestre – govori ljutita majka, a da problem uistinu postoji, potvrdili su nam i u svetonedeljskom gradskom vrtiću Slavuj.

– U grupama nemamo previše djece, ali zato smo ih morali puno odbiti na upisu. Primili smo 82 mališana, a 88 smo ih odbili – kaže ravnateljica DV-a Slavuj Gordana Supanc. S problemom je upoznat i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec. Iako je na toj poziciji tek nekoliko mjeseci, odmah je učio da u gradskom vrtiću nema dovoljno mjesta.

Djeca u vrtiću
1/1

– Za sada Grad roditeljima koji dijete upišu u privatni vrtić sufinancira troškove s 1000 kuna mjesečno, a već smo u prvom rebalansu proračuna izdvojili novac za nadogradnju dva vrtićka objekta iduće godine čime će se znatno povećati kapaciteti – objasnio je Zurovec. Ravnateljica vrtića G. Supanc dodala je pak da bi se prvo trebao proširiti područni objekt u Rakitju, a onda i centralni u Strmcu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije