Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILJEŽAVANJE

Slave godišnjicu rušenja GUP-a

Zagreb: Zapadni ulaz na hipodrom
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
04.06.2020.
u 14:21

U 18 sati organizatori uručiti će zahvalnice svima koju su prošle godine trčali po gradu i prikupljali potpise, pisali primjedbe i radili sve da prosvjed uspije

Rušenje GUP-a prema kojem je Hipodrom trebao biti izmješten ove nedjelje obilježavaju Inicijativa Zagreb te zove i Udruga građana Siget. Podsjetimo, 3. lipnja prošle godine započela je peticija protiv ideje gradonačelnika Bandića, famoznog „zagrebačkog Manhattana“, a osmog istog mjeseca održao se prosvjed na kojem se okupilo preko 1200 građana.

Tim povodom spomenute udruge na Hipodromu organiziraju izložbu slika ove obljetnice koju možete razgledati od 16-21 sat. U 18 sati organizatori uručiti će zahvalnice svima koju su prošle godine trčali po gradu i prikupljali potpise, pisali primjedbe i radili sve da prosvjed uspije.

-Uzmite malo slobodnog vremena i prošećite do Hipodroma i simpatičnog kafića s terasom (popularna "plaža"), popijte kavicu, osvježite se sokom i pogledajte slikovne uspomene na prosvjed – poručuju građani čijim je trudom zaustavljena ideja čovjeka koji je nedavno proslavio dvadesetu godišnjicu „vladavine“ metropolom.

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

MA
Marijajuric4
15:39 04.06.2020.

Udruga Siget je uvijek antiprotivna protiv svega. Vjerojatno su se registrirali kao takvi. Zagreb se razvija i preko Save a novi i moderni hipodrom je napravljen u Cehima. Ali ga treba skupo placati a sadasnji korisnici na HIPODROMU placaju minimalno!

IV
ivanivan123
16:03 04.06.2020.

Grad se razvija, širi se i tako treba postupati. Udruge koje u večini slučajeva nemaju rješenje za probleme uvijek najglasnije kirtiziraju.

BR
brankozagreb
15:46 04.06.2020.

Čestitke za Inicijativu Zagreb te Udrugu građana Siget što su zaustavile gradnju poslovnog kompleksa koji bi taj dio Zagreba pretvorio u jedan od najsuvremenijih i najmodernijih. Sada po Hipodromu trčkara 10-20 konja za koje je izgrađen novi konjički klub u u Čehima. Ako je bitnije 10-ak konja od razvoja grada onda podržavam da konji ostanu na ipodromu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije