Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malešnica

Skupštinski odbor zatvorio igralište

'no'
'Fotodesk /Vecernji list'
28.06.2011.
u 15:24

Pojedini predstavnici stanara požalili su se na buku s terena za koji tvrde da nema građevinsku dozvolu, što šef tamošnjeg Mjesnog odbora demantira

Dugogodišnji spor oko malonogometnog igrališta na Malešnici, oko kojeg su se prepucavali građani i sve razine vlasti od mjesnih odbora do ministarstva, konačno bi mogao dobiti epilog. Početkom godine pod svoje ga je skute uzeo Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, a 29. lipnja bit će raspisan natječaj za zakup nesretnog terena, potvrdila je Tea Akrap iz tog ureda.

Opasne vratnice i teren

Doduše, ta informacija nije stigla do skupštinskog Odbora za predstavke i pritužbe koji je na nedavnoj sjednici odlučio da se malonogometni teren stavi – izvan uporabe. Na to ih je navela pritužba dvoje predstavnika stanara, koji tvrde kako je teren opasan za korištenje, zapušten, pun boca i da bi vratnice djeci mogle pasti na glavu... Ističu u pritužbi i da se na igralištu skupljaju društva koja navečer piju i rade buku, a da danju lopte lete izvan igrališta i oštećuju okolne automobile. Navode i da je građevinska inspekcija lani utvrdila kako igralište nema valjanu građevinsku dozvolu i da je naredila uklanjanje objekta zbog "opasnosti od teških ugroza".

No, predsjednik Mjesnog odbora Malešnica Marko Kurešić kaže da to nije točno.

– Nakon što je igralište napravljeno građani su se počeli žaliti da izvan terena neprestano lete lopte, pa je Vijeće gradske četvrti Stenjevec, koje je investitor, odlučilo postaviti ogradu. Zbog te je ograde trebalo pribaviti građevinsku dozvolu jer ona do tada nije bila potrebna – objašnjava Kurešić.

Podsjetimo, građevinska je inspekcija lani naredila investitoru da pribavi i građevinsku, što se u međuvremenu i učinilo. Da nije, ni Gradski ured ne bi pristao preuzeti teren građen prema UEFA standardu.

– Objekt ima sve potrebne dozvole – još je jednom potvrdila Akrap.

Kurešić se protivi i tvrdnjama da je igralište zapušteno. Istina je, kaže, da otkako malonogometni klub Malešnica više ne upravlja terenom (već više od godinu dana), teren nije potpuno čist, no, nije opasan.

Lokot na ulazu

– Dečki koji igraju na njemu, o njemu se i brinu, a što se tiče ostavljenog smeća tu je riječ o kućnom odgoju – kaže Kurešić, kojega je kao i gradske institucije iznenadio lokot na ulazu terena.

– Ne znam tko ga je postavio... – zbunio se Kurešić, napomenuvši da Mjesni odbor nema pravo staviti lokot.

To nisu učinili ni Gradski ured ni skupštinski odbor.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
07:46 29.06.2011.

To je napravila -stavila lokot - bolesna komu njara koja se i žalila na buku s igrališta. Trebalo bi pogledati tko se to žali na djecu pa ga poslati preko pruge, sjevernije, na odmor u čuvani prostor... Može li netkoko normalan objasniti kako lopta uništava parkirana vozila? Koliko je, policijski zapisnici, vozila uništeno, prijavljeno policiji i osiguravateljskim kućama, na tom prostoru zbog lopti koje su uzrok šteti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije