Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Burna rasprava na sjednici: 'Bože, što smo prokleti, jeste li vi za red u gradu ili ne?'

Odgovarajući na pitanja zastupnika Dominika Etlingera, a vezano za crkvu na Savici, Bandić je kazao kako će se ondje graditi i crkva i park
21. srpnja 2016. u 10:40 36 komentara 5061 prikaza
Sjednica Gradske skupštine
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

– Da Ilički plac sada izgleda kako je trebao izgledati i da na njemu nije mjesto kontejnerima u kojima građani mogu kupiti piceke ili mlijeko pa se otrovati – poručio je gradonačelnik Milan Bandić za trajanja aktualnog sata.

Njegov je to odgovor na pitanje o uređenju samoga Britanca poručivši zastupniku Tinu Pažuru (SDP) da ne zavarava javnost jer na Britancu nitko nije ostao bez posla. Bandić je poručio kako su oni koji u su nosili transparente "Bandiću, lopove" za prosvjeda na Britancu, među kojima je i vlasnik Kave Tave, oni koji zapravo kradu. Bandić kaže da Kava Tava nije imala dozvolu za šank napravljen na samome trgu i kako su koristili znatno veću površinu za terasu od dogovorenog.

– Bože, što smo prokleti, jeste li vi za red u gradu ili ne – kazao je Bandić.

Odgovarajući na pitanja zastupnika Dominika Etlingera, a vezano za crkvu na Savici, Bandić je kazao kako će se ondje graditi i crkva i park. – Crkva je ondje trebala biti prije 50 godina, rekao sam da ćemo naći kompromis i za crkvu i za park – kazao je Bandić.

SDP-ov zastupnik Etlinger Bandiću je predložio da s početkom školske godine zajedno obiđu škole na području Grada koje još uvijek imaju azbestne krovove. Dapače, Etlinger ga je pozvao da umjesto da novac Zagrepčana dijeli drugim gradovima i državama isti, ako je već višak, iskoristi za obnovu takvih krovova. – Znate li da azbest nije opasan ako se ne mrvi i ne dira, to vam je kao zmija – odgovorio je Bandić poručivši Etlingeru kako s njim više ne želi polemizirati, ali ujedno mu odgovorivši da je ponosan na to što je pomogao drugim gradovima, a naročito u nabavi udžbenika za djecu u Gunji, Vukovaru i Petrinji.

Što se tiče apela članova Zagrebačkog plesnog centra, koji su vijećnike dočekali prije početka sjednice, Bandić je poručio da će oni i dalje imati prostor i podršku koja ne može biti veća.

Sjednica Gradske skupštine | Autor :  Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Skupštinare prije početka sjednice dočekali nezadovoljni taksisti i članovi Zagrebačke plesne škole

Skupštinare su uoči početka današnje sjednice ispred gradske skupštine dočekali i nezadovoljni taksisti i nezadovoljni članovi Zagrebačkog plesnog centra. Svi oni traže od zastupnika da za današnje sjednice štite njihove interese i udovolje njihovim zahtjevima.

Taksisti tako traže 170 dodatnih dozvola, kako bi svi ravnopravno obavljali posao te da se više ne bi dogodilo da dio taksista mora u najam uzimati dozvole od onih koji ih imaju, čime ime se smanjuje mogućnost zarade. Novim dozvolama spriječilo bi se i nelegalno poslovanje.

Članovi plesnoga centra traže pak da se njihova institucija ustroji na transparentan i pravno utemeljen način, kao samostalna javna ustanova u kulturi. – Ne želimo biti podjedinica Zagrebačkog kazališta mladih, što je veliki korak unatrag za plesnu umjetnost u Hrvatskoj – poručuju.

Podsjetimo, u travnju ove godine Zagrebački plesni centar je, kako su poručili njegovi članovi, bez suglasnosti struke i javne rasprave dodijeljen ZKM-u, a do danas nema niti jednog argumenta za donošenje takve odluke.

Današnja sjednica ima 28 točaka dnevnog reda.

>> Prodavače s Borongaja sele na okretište Dubec

SDP-ovci napustili sjednicu: 'Ovo je silovanje procedure'

Predsjednik Skupštine Andrija Mikulić tijekom današnje sjednice sedam puta je oduzeo riječ SDP-ovim zastupnicima, te izrekao dvije opomene. Nakon zadnjeg onemogućavanja rasprave predsjedniku Kluba zastupnika Zvani Brumniću SDP-ovci su, kako su pojasnili zbog nedostatka demokratske prakse u vođenju sjednice, napustili dvoranu.

„Ovo je silovanje procedure, o ovome nije raspravljao niti jedan Odbor. Dvije godine bez ikakvog rezultata. Plan gospodarenja otpadom je donesen prije dvije godine, a tvrtka koja bi trebala realizirati Centar za gospodarenje uprihodila je 200 kuna. Izglasavanjem trase vrelovoda koji će ići do budućeg centra za gospodarenje otpadom ispod stola legalizira gradnja spalionice čemu se protivimo jer postoje druge ekološki prihvatljivije tehnologije. Vrelovod znači spalionica- poručio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • ćaćaća:

  vlasnici dućana kafića i sl na britancu su partijski uhljebi pa im ne paše preuređenje..partija ih educira kako se boriti protiv njihovog odbjeglog člana bandića..

 • ćaćaća:

  dok je bio u partiji bandić je bio super..od kad ih je otkantao sad im je loš :)))

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Ukazao se Bog poslije Partije ?