Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet odbijenica

Skupština: Još nije vrijeme za prodaju gradskih stanova

Sopnica Jelkovec (1)
VL
20.10.2012.
u 07:32

Zastupnici smatraju da je riječ o još jednom predizbornom potezu, a spornim smatraju i odredbu kojom bi se prodavali i oni stanovi u kojima su ilegalni stanari.

Prodaja nekoliko tisuća gradskih stanova ipak neće početi sljedećih mjeseci jer će prijedlog gradonačelnika ponovno odbiti Gradska skupština.

Zastupnici smatraju da je riječ o još jednom predizbornom potezu, a spornim smatraju i odredbu kojom bi se prodavali i oni stanovi u kojima su ilegalni stanari, a koje bi, nakon što ga otkupe, iz stana trebali izbaciti budući vlasnici.

– Time se nagrađuju oni koji su nogom rušili vrata i dvadeset godina nisu plaćali najam. Tada će oni dobiti šansu da otkupe stanove jer nitko drugi neće htjeti preuzeti rizik da nakon kupnje neće moći useliti u svoj stan – rekao je Jurica Meić.

Dodao je kako u Zagrebu u novogradnji trenutačno ima deset tisuća neprodanih stanova pa smatra da nije najbolje vrijeme za prodaju gradskih stanova.

Skupština će stoga predložiti gradskom Uredu za imovinsko-pravne odnose da počnu prodavati samo one stanove u kojima sadašnji stanari imaju pravo na otkup.

Koliko je takvih stanova, u gradskom Uredu za imovinsko-pravne odnose nisu znali reći, ali ističu da ništa nije sporno u sadašnjem prijedlogu jer bi se ti stanovi prodavali po tržišnoj cijeni i na javnom natječaju.

Komentara 8

LI
Livi
11:49 20.10.2012.

Tko mi moze reci koji segrment drustva u Hrvatskoj funkcionira normalno? Kad gradske vlasti ne znaju koliko ima stanova u Zagrebu, tko to onda mora znati. Kad gradske vlasti ne mogu uciniti nista protiv ilegalnih stanara, tko onda moze. I jos vece cudo, tu vlast u Zagrebu drzi godinama SDP. Ako tako budu uredivali drzavu, jadni smo.

MU
mudri
12:48 20.10.2012.

Jurica Meić;hm!!!Drago mi je da mladi sudjeluju u politici ali mladi koji poštuju i cijene žrtvu na kojoj je ova država izgrađena.Moj Jurica to je Braniteljska žrtva koju ti nimalo ne poštuješ.Da nije bilo takvih žrtava sad bi ti bio građanin drugog reda.Mnogo je branitelja koji su u gradskim stanovima i treba se pobrinuti za te ljude.

TI
Titosevraca
11:26 20.10.2012.

Glavno je da gradjevinska mafija propadne. Sve ostalo je sporedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije