Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobri ljudi

Obitelj pronašla Čiku i odbila Porsche: Dobro se dobrim vraća, ne tražimo ništa!

čiko
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/10
12.04.2015.
u 20:14

Vlasnik psa: 
Pao mi je kamen sa srca, već sam bio očajan da se Čiko neće vratiti

Nakon što je objavio oglas da kao nagradu za izgubljenog psa Čiku nudi automobil Porsche, u samo jednom danu Borna Jakušić primio je stotinjak, kaže, lažnih poziva. Iako je nakon tjedan dana potrage mislio da više nema šanse pronaći svog američkog stafordskog terijera koji je s Volovčice nestao dan prije Uskrsa, danas je primio i pravi poziv.

Čuvali ga

A, onda se dodatno iznenadio – socijalno ugrožena obitelj Gjanić, koja je životinju našla i čuvala je gotovo tjedan dana, vrijednu nagradu je – odbila. Iako žive u trošnoj kućici na Miroševcu, nezaposleni majka Gordana i otac Nikola te sedmogodišnji Romano nisu dvojili o tome treba li zbrinuti Čiku i nisu tražili ništa za sebe.

– Šetali smo sa svojim Pančom po Maksimiru kad nas je Čiko počeo pratiti. Nakon nekog vremena shvatili smo da je bez vlasnika te smo ga odlučili udomiti. Ne tražimo ništa zauzvrat jer vjerujemo da se dobro dobrim vraća – rekla je skromna obitelj koja je oglas vidjela na teletekstu tek danas ujutro. No, kako kažu, s obzirom na to da nemaju internet, trebalo im je malo dulje da nađu broj vlasnika koji još ne vjeruje da je pronašao svoga ljubimca.

– Pao mi je kamen srca kad sam vidio da je to zbilja on, imam Čiku već sedam godina i već sam bio očajan – rekao je Jakušić koji je, unatoč njihovoj skromnosti, odlučio pomoći Gjanićima pa je s prijateljem Antonijom Jurčevićem odlučio pokrenuti akciju za pomoć obitelji.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

– U ovih smo nekoliko dana primili i informacije i dezinformacije, i moralne i nemoralne ponude, probali su i lažirati Čiku, ali ideja se na kraju isplatila. Stoga mislim da obitelj zaslužuje nagradu, barem da Romano dobije internet, laptop i bicikl – rekao je Jurčević, Bornin i Čikin prijatelj koji je prvi došao na ideju s automobilom kao nagradom.

Mnogi se ni ne nađu

Nije mi problem dati auto za Čiku. Nakon oglasa nudili su mi i druge pse za auto, ali jedan je Čiko – poručio je sretni vlasnik koji shvaća da bi rijetki postupili poput Gjanića. Naime, već su danas mnogi tijekom njihove šetnje komentirali: "Da sam ga barem ja našao, sad bih imao Porsche." Jakušić zna da ima sreće što je uopće pronašao Čiku. Naime, prema podacima udruge Suza, u Zagrebu su u 2013. prijavljene 993 izgubljene životinje, a mnoge se nikada ne pronađu.

>>Nestao pas Čiko, vlasnik za nagradu ponudio Porsche

>>Pronašli psa Čiku, nalaznici odbili Porsche za nagradu

Komentara 26

OS
osica
20:58 12.04.2015.

Ljubav nema cijenu, Ljubav se ne trži i ovi su ljudi postupili ispravno vrativši Čiku vlasnicima. Koliko vlasniku znači, vidjeli smo iz same ponude. Imam psa i nema cijenu, on je član obitelji. Drago mi je da se Čiko vratioo , a eto vlasnici to neće nikad zaboraviti i već su najavili nagraditi ove drage i poštene nalaznike. Čiko je imao sreću, naišao je na dobre ljude. Svaka im čast.

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
21:09 12.04.2015.

Bravo i za vlasnika i za nalaznike!

DU
Deleted user
21:26 12.04.2015.

Da je Hrvatskoj više ovakvih, a manje onakvih kao što su Glogoški , Klemm i Bozanić?! Pišete, Gjanići su socijalno ugroženi? Socijalno su ugroženi ova trojica navedini, Gjanići nisu. Oni su samo siromašni, ali ne duhom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije