Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neplanirano kašnjenje

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine odgođena pola sata jer nema kvoruma

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.06.2019.
u 10:31

Neka vladajući osiguraju da sjednica može uredno ići - rekla je Mrak Taritaš dodavši kako je ona u skupštinu došla na vrijeme i da je spremna raditi, ali nije spremna vladajućima držati kvorum.

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak je odgođena pola sata jer nema kvoruma, a gradski zastupnici trebaju raspraviti prijedlog Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez, da se gradonačelnik Bandić očituje o namjeri zbrinjavanja socijalno ugroženih građana u stambeno-poslovnom objektu u Novom Petruševcu 6 i 8.

Predsjednica Kluba GLAS-a i HSU-a Anka Mrak Taritaš (Glas) izjavila je kako je u Gradskoj skupštini 26 zastupnika čini kvorum i da vladajući moraju osigurati da sjednica krene.

"Neka vladajući osiguraju da sjednica može uredno ići" , rekla je Mrak Taritaš dodavši kako je ona u skupštinu došla na vrijeme i da je spremna raditi, ali nije spremna vladajućima držati kvorum.

Predsjednik Kluba HDZ-a Mislav Herman sa žaljenjem je utvrdio da nema kvoruma. 

"Moramo shvatiti da je ponedjeljak, da je radni dan i da su ljudi barem na kratko otišli na posao. Tako zbog neplaniranog kašnjenja imamo kratku odgodu sjednice", rekao je.

Današnja sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavak je prošlotjedne koja je, pak, prekinuta zbog opširnosti dnevnog reda.

Nakon početka sjednice predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet najavio je da će se nakon ove sjednice poslijepodne održati i nova s jednom točkom dnevnog reda, prijedlogom zaključka o sklapanju Sporazuma s Republikom Hrvatskom koji je predložio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tim zaključkom predlaže se sklapanje sporazuma između Republike Hrvatske i Grada Zagreba kojim će se urediti međusobni imovinsko - pravni odnosi na nekretninama kompleksa Predsjedničkih dvora.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:07 10.06.2019.

HDZ i Bandić Sramotni savez koji uništava Hrvatsku.

BO
Bojnik
11:00 10.06.2019.

Nisu to socijalno ugrozeni,a pogotovo ne građani. Socijalno ugrozena je moja kcer koja je podstanar sa dvoje djece i bolesnim muzem a radi od jutra do mraka.Placa poreze,i doprinosi drustvu,pa jedva krpa kraj sa krajem.Di je za nju Bandić? Kome da se ona javi za stambeno zbrinjavanje kad one posove stanove dobijaju oni sa kuvertama,pa poslije rentaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije