Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez panike

Sirene za opasnost oglasit će se danas na Pantovčaku i još 10 lokacija, evo što se događa

Elektronska sirena s daljinskim upravljanjem i mogućnošću imitacije zvučnih signala
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
27.12.2023.
u 00:14

Sirene se neće čuti na području cijelog grada Zagreba i Velike Gorice, kao što je to slučaj s redovitim ispitivanjem koje se provodi svake prve subote u mjesecu u 12:00 sati, već samo na lokacijama na kojima je instalirana nova oprema.

Od 8 do 16 sati tijekom srijede 27. prosinca na području dijela Zagreba i Velike Gorice Ravnateljstvo civilne zaštite provest će pregled i funkcionalno ispitivanje novih kapaciteta sustava za uzbunjivanje. Riječ je o testiranju nove opreme za koju je potrebno provesti ispitivanje, kako bi se utvrdilo zadovoljava li sve tehničke zahtjeve.

Testiranje podrazumijeva puštanje znakova za uzbunjivanje, pri čemu će se puštati više različitih zvučnih znakova - prestanak opasnosti, nadolazeća opasnost i neposredna opasnost.

Sirene se neće čuti na području cijelog grada Zagreba i Velike Gorice, kao što je to slučaj s redovitim ispitivanjem koje se provodi svake prve subote u mjesecu u 12:00 sati, već samo na lokacijama na kojima je instalirana nova oprema.

Radi se o 10 lokacija na području Zagreba i jednoj lokaciji na području Velike Gorice:

  • 1. Zagreb, Žitnjak bb (Segro)
  • 2. Zagreb, Stjepana Radića 1
  • 3. Zagreb, Predsjednički Dvori, Pantovčak bb
  • 4. Zagreb, Gundulićeva 17 5. Zagreb, Park Prijateljstva 1
  • 6. Zagreb, Hribarov prilaz 16
  • 7. Zagreb, Opatovina 29
  • 8. Zagreb, Prečko, Slavenskoga 8
  • 9. Zagreb, Sesvete, J. Gotovca 19
  • 10. Zagreb, Bijenička 32
  • 11. Velika Gorica, Slavka Kolara 21

Komentara 1

NE
Neo001
00:18 27.12.2023.

Treba zatvoriti slučajnog klauna da u panici ne stisne nuklearni okidač.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije