Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto na bazenu

Sinkronizirano plivanje - rekreacija isključivo za djevojčice

plivanje
Klub sinkroniziranog plivanja Medvescak
Autor
Mateja Šobak/VLM
09.08.2012.
u 10:00

Svakodnevno trenira 30 djevojčica koje pripremaju i koreografiju za kraj tečaja. Pet godina ima najmlađa polaznica ljetne škole sinkropivanja

– Sad ćemo staviti glavu pod vodu, a da vam ona ne uđe u nos, morate raditi mjehuriće! Da vidim najveće – bodrila je trenerica Iva Pendeš trideset mladih plivačica na bazenu na Šalati.

Prvo vježbaju “na suhom”

Posljednjih deset godina upravo taj bazen prepun je djevojčica koje svoje slobodno vrijeme tijekom ljetnih praznika provode učeći sinkronizirano plivanje. I ove godine u organizaciji Kluba sinkroniziranog plivanja Medveščak djevojčice u dobi od pet do 12 godina, od 6. pa sve do 31. kolovoza, imaju priliku savladati osnovne tehnike ovog isključivo ženskog sporta.

– U prvom tjednu ljetne škole s djevojčicama usavršavamo tehnike plivanja, a koreografiju kojom ćemo se na kraju tečaja predstaviti roditeljima zasad još vježbamo samo „na suho“ – objasnila je trenerica Iva Pendeš, koja se i sama počela baviti sinkroplivanjem upravo na Šalati. Ona je zadužena za „manju“ grupu plivačica, odnosno za djevojčice do sedam godina, dok „veću“ grupu trenira Vedrana Karić, koja sinkroniziranom plivanju uči djevojčice od sedme godine.

– Vrlo smo zadovoljni odzivom, čak trideset djevojčica svakodnevno trenira, a kako mi se čini, i njima se sviđa – rekla je Karić, a s njom su se složile i polaznice škole, od kojih su neke na plivanju već treću godinu zaredom.

Vrijeme provedeno u vodi, kažu djevojčice, ne može se usporediti ni s najboljim programom na televiziji te bi ljetnu školu preporučile svim prijateljicama.

– Jako nam je dobro i jedva čekamo da počnemo raditi različite figure i u vodi. Isprva usavršavamo obično plivanje kako bismo bile što bolje i u sinkroniziranom – objasnila je Ingrid Jakšić, kojoj je ovo treća godina kako dolazi na sinkroplivanje na Šalatu.

Entuzijazam najmlađih

Ipak, najviše entuzijazma imaju najmlađe polaznice tečaja kojima nijedan zadatak ne pada teško.

– Malo mi je bilo teško kad smo vježbali ostati pod vodom, a nismo „začepili“ nos, ali svima nam je super – rekla je osmogodišnja Tea Vuković, dok je njena vršnjakinja Maja Butorac okom pratila svoju petogodišnju sestru Petru, najmlađu sudionicu škole.

– Meni je baš lijepo u bazenu, učiteljice su super, ali ponekad mi ipak bude malo hladno – priznala je Petra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije