Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roditelji, pripremite se

Šestogodišnjaci pred životnom promjenom: Od veljače prijave na pregled za upis u školu

Đaci prvaši
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
29.01.2014.
u 08:50

Najesen će u prvi razred osnovne škole krenuti svi koji do 1. travnja navrše šest godina, a procjenjuje se da ih je na području Zagreba oko 7500

Nova školska godina još je daleko, ali pripreme za nju već počinju. Barem što se tiče učenika koji će 2014./2015. prvi put sjesti u školske klupe.

Od 1. veljače roditelji budućih prvašića svoje dijete dužni su prijaviti nadležnom liječniku škole koju će dijete pohađati kako bi dobili upute i točno vrijeme za liječnički pregled koji se mora obaviti prije upisa u školu.

Upisi u lipnju

– Pregled djece obvezan je radi utvrđivanja njihova psihofizičkog stanja, a provest će ga stručno povjerenstvo osnovne škole u koju se dijete treba upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području – objasnili su iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te dodali da su se za liječnički pregled roditelji djece dužni osobno javiti u školsku ambulantu prema adresi prebivališta kako bi preuzeli uputnice i dogovorili termine pregleda. Upisi u prve razrede bit će 12., 13. i 14. lipnja i do tada svi budući školarci moraju obaviti svoje liječničke preglede.

– U slučaju da dijete ne može doći na pregled u vremenu koje je utvrđeno rasporedom pregleda, o tome se do 30. svibnja treba obavijestiti stručno povjerenstvo škole – poručili su iz Grada.

U 106 škola

Kao i svake godine, i ove će se u prvi razred moći upisati djeca koja će do 1. travnja navršiti šest godina, a upisi će se obavljati u školama.

– U klupama na jesen očekujemo između sedam i sedam i pol tisuća prvašića – rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić te dodao da će se oni smjestiti u 106 škola u gradu, čiji se popis, s dijelovima grada koji pripadaju određenoj školi, ali i domovima zdravlja za prijavu na potreban pregled može naći na internetskim stranicama Grada.

Komentara 2

EI
einleger
10:06 29.01.2014.

pozdrav,od kad to idu šestogodišnjaci u školu,valjda šestgodišnjaci,kaj vam je Lesar lektor???

ŽN
žnjora
10:12 29.01.2014.

Pa tak je bilo i do sada, kaj je tu novoga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije