Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDAN MARAS

Šef zagrebačkog SDP-a prozvao Bandića: Građevinski materijal moraju dobiti svi građani pogođeni potresom

Gordan Maras o sudjelovanju Grada Zagreba u obnovi nakon potresa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
18.04.2020.
u 10:04

Neka gradonačelnik organizira podjelu građevinskog materijala i na drugim gradskim četvrtima pogođenima potresom, prvenstveno Maksimir, Trešnjevka-sjever i Črnomerec koji su isto pogođeni potresom, kazao je Maras.

Mjesec dana nakon potresa Zagrepčani su prepušteni sami sebi i nemaju adekvatnu pomoć. A sad su zakinuti i za podjelu građevinskog materijala koja se trenutno dijeli samo za stanovnike pet određenih četvrti, pa nisu svi u istoj poziciji

Rekao je to predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras na konferenciji koju je održao u subotu ujutro, a referirao se na vijest da počinje podjela građevinskog materijala po punktovima, ali poglavito za pet gradskih četvrti koje su najgore oštećene potresom - Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete. Ovu presicu održao je u gradskoj četvrti Maksimir koja je, ističe, također pogođena potresom.
 

- Pozivam gradonačelnika Milana Bandića da napravi ono što je ispravno - a to je da napravi istu proceduru koju je donio za pet gradskih četvrt. Neka organizira podjelu građevinskog materijala i na drugim gradskim četvrtima pogođenima potresom, prvenstveno Maksimir, Trešnjevka-sjever i Črnomerec koji su isto pogođeni potresom - kazao je Maras, a spomenuo je i da se u Maksimiru, primjerice, još uvijek redovno naplaćuje parkiranje

Na području Maksimira kuće su stare gradnje, i pravo je čudo, kazao je Maras, što Bandić neće odmah skočiti u pomoć i nijma. Traži stoga da se od ponedjeljka u podjelu građevinskog materijala uključe svi građani pogođeni potresom u ovoj akciji.

Vijećnica u četvrti  Ana Šlogar rekla je pak da je Maksimir je zapostavljen nakon potresa, a kritizirala je i način na koji se radila podjela građe.

- Taj materijal je ostavljen na procjenu vjećnicima a ja ne znam kako podijeliti i koliko materijala je potrebno dati kome - istaknula je, dodavši da je značajan broj stanovnika te četvrti iselio iz svojih domova zbog štete na objektima. 

- Prepušteni smo sami sebi, snalazimo se kod obitelji, prijatelja, i tu nema nikakve evidencije. Da nije bila nedjelja ujutro ni karantena, ljudski gubici bi bili užasni. Nadamo se da će zakon biti dobar i svima u interesu - rekla je.

Komentara 5

DU
Deleted user
15:15 18.04.2020.

Crveni patuljak i njegova ekipica love političke poene na nesreći Zagrebčana.

DU
Dudek
21:35 19.04.2020.

Ti se javljaš cijelog svog života niša korisnog nisi napravio. Jedeš na naš račun! Cijeli kanalizaciska mreža u gradu je šrot. Vodoopskrba u Zagrebu isto tako. Ti bi dijelio beplatn građevinski materijal? OTKUD NOVAC ? Dosta besplatnih tranvajskih karata ia i drugih privilegija. Pitam te osobno: Zašto se tvoja stranka-(partia) ne odrekne novaca koje mi porezni obaveznici plaćamo za vas. Koliko si to dao novaca u obnovu porušene nam Domovine. Ukinuti svim političkim strankama sav novac. Neka se se same financiraaju, kao mi svi noramalni grđani. Nikad mi ne budemo došli na zelenu granu -dok se novac tako troši?

GR
gravitacija
16:42 18.04.2020.

Tako je a tko ebe Markuševac, Čučerje, Kašinu..... neka si stave kuće na tačke i odguraju negdje drugdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije