Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA ODLUKU HERA-E

Šef zagrebačkog HDZ-a opleo po Tomaševiću: 'Ovo je odraz nesposobnosti gradske vlasti'

Zagreb: Mislav Herman održao konferenciju za medije
Sanjin Strukic/PIXSELL
30.05.2024.
u 15:43

Šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je u četvrtak, komentirajući odluku HERA-e da Međimurje plin početkom listopada preuzme opskrbu plinom na području Zagreba umjesto Gradske plinare Zagreb – Opskrba, da je to odraz nesposobnosti gradske vlasti.

Herman je u izjavi novinarima ocijenio da su "162 godine zagrebačke tradicije otišle u vjetar" te da se "zagrebačka gradska vlast dva puta kockala s gradskom plinarom u nepunih mjesec dana i dva puta je prokockala". Situacija je jako loša, a odraz je nesposobnosti gradske vlasti, istaknuo je Herman te dodao da se sada prsti upiru u HERA-u, u uvjete natječaja i način njegove provedbe, čime se "zabija glava u pijesak i ne želi priznati vlastita krivnja".

Odgovornost je, smatra, na čelništvu GPZO-a, Zagrebačkog holdinga i na gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću. Opskrba građana ne bi trebala biti ugrožena, rekao je Herman, upozorivši da je u pitanju egzistencija 100 zaposlenika GPZO-a, koji su "dovedeni pred raskrižje - s jedne je strane stečaj, a s druge su strane otkazi da ne dođe do stečaja".

Podsjetio je pritom da su se prije dvije godine u Zagrebačkom holdingu davali otkazi te postavio pitanje "kako ćemo sada 100 ljudi utopiti u Holdingu". Ponovio je da je "nesposobnost dovela do ovako loše situacije" koja "apsolutno traži ostavke" čelništva GPZO-a, Holdinga i gradonačelnika Tomaševića jer "160 godina tradicije ne može otići u vjetar".

VEZANI ČLANCI:

Spomenuo je i problem s "Jakuševcem, zbrinjavanjem otpada, divljim svinjama, nepokošenom travom jer kiša pada kao luda", zaključivši da su "izbori vrlo brzo pa ćemo ponovno pitati Zagrepčane što misle o trenutnoj gradskoj vlasti". "Ja mislim da je ona ispod svake razine. Jedno je aktivizam i ležanje po cestama, a nešto posve drugo vođenje ovako ozbiljnoga sustava", ustvrdio je.

VIDEO: Tomislav Tomašević o natječajima i opskrbi plina 

Ključne riječi

Komentara 9

IM
imamohrvatsku
19:49 30.05.2024.

Ovaj svaki dan sjedi pred Banderasovim posljednjim počivališćem. Bio mu je sve, uzor u politici, ljubavi, životu općenito.

CH
chemica
16:31 30.05.2024.

162 godine gradske tradicije! Kaže lik za vrijeme čijeg je vladanja Zagrebom u koaliciji s Bandićem Plinara opskrba samo jedne godine zabilježila dva milijuna eura minusa, pa onda i ama baš svake godine nakon toga. Lijepe su te hdz-ovske "tradicije". Kog ste nam onda vraga otjerali brodogradilišta u propast, uništili Petrokemiju, a ono sve što ste pouništavali devedesetih bolje da ni ne spominjemo. Te "tradicije" izgleda baš i nisu bile toliko bitne.

TM
trade_mark
10:28 31.05.2024.

herman, prestani se pojavljivati u javnosti. ne samo da si član kriminalne organizacije nego ti je i mater pravomoćno osuđena za kriminal. mater ti je kriminalac, takvog te odgojila pa je i logično da si član kriminalne organizacije... kako te nije sram???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije