Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMAŠEVIĆ NAJAVIO POTEZ

Gradonačelnica Čakovca ljuta zbog odluke HERA-e: Priča se zakomplicirala; Oglasio se direktor Međimurje-plina

Na konferenciji za medije predstavljen je program ovogodišnjeg adventa u Čakovcu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
30.05.2024.
u 13:08

Međimurje-plin će početkom listopada ove godine od Gradske plinare Zagreb-Opskrba preuzeti opskrbu kućanstava koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom na području grada Zagreba

Nakon što je HERA sinoć potvrdila da je tvrtka Međimurje-plin službeno dobila koncesiju za opskrbu plinom područje Zagreba i time ''izbacila'' Gradsku plinaru Zagreb, oglasila se i Ljerka Cividini, gradonačelnica Čakovca koji je jedan od suvlasnika tvrtke. Ona je priznala za N1 kako je ljuta jer, iako službeno to nisu morali, Međimurje plin nije najavilo da će se javiti na natječaj.

- Moram napomenuti, s obzirom na događanja koja su uslijedila da sam stava da je Uprava trebala sazvati Skupštinu i informirati nas o namjerama i o tome što dobivanje natječaja donosi. Dosad nismo imali takva pravila da nas se obavještava, Međimurje plin nema potrebe ni obvezu obavještavati Skuštinu javljanju na natječaje, Uprava odlučuje o tome - kazala je te dodala kako je ljuta. 

 - U ovom trenutku sam ljuta s obzirom na to da se priča zakomplicirala i da smo svi suvlasnici Međimurje plina trebali biti informirani o tome što bi se moglo dogoditi. Pretpostavljam da će direktor sazvati Skupštinu, da čujemo iz prve ruke što to znači za Međimurje plin i cijelu Županiju - dodala je. 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je kako će pokušati osporiti natječaj.

- Kako može biti normalan natječaj gdje vi ne tražite među uvjetima niti da tvrtka ima dovoljne ljudske kapacitete, niti da ima digitalne alate koje su potrebne za taj biznis, niti da ima obvezujuću ponudu poslovne banke da će financijski pratiti taj biznis, povećanje plinskog biznisa, niti da ima obvezujuću ponudu o kupnji plina - poručio je, dok Nenad Hranilović, predsjednik Uprave Međimurje-plina već najavljuje otvaranje poslovnice u Zagrebu.

POVEZANI ČLANCI:

- Također, pružit ćemo mogućnost suradnje s postojećom Gradskom plinarom Zagreb-Opskrbom što se tiče kadrovskih rješenja, ako će biti s njihove strane nekih želja. Plina imamo osiguranog, ali u svakom slučaju, razliku koja nedostaje, ćemo nadoknaditi. Već imamo pregovore - poručio je, dodavši kako Zagrepčani ne moraju brinuti jer će plina biti dovoljno, prenosi HRT

Inače, Međimurje-plin će početkom listopada ove godine od Gradske plinare Zagreb-Opskrba preuzeti opskrbu kućanstava koja koriste javnu uslugu opskrbe plinom na području grada Zagreba, jer je na natječaju ponudilo cijenu od od 0,0095 eura po kilovatsatu (eura/kWH), službeno je u srijedu navečer objavila HERA. Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je na sjednici održanoj 29. svibnja donijelo odluke o opskrbljivačima plinom u obvezi javne usluge - za razdoblje od 1. listopada 2024. godine do 30. rujna 2027., za 27 plinskih distribucijskih područja. 

>> VIDEO Plenković o situaciji u Zagrebu: I mene kao građanina zanima tko će me opskrbljivati plinom

Komentara 1

Avatar Idler
Idler
13:51 30.05.2024.

Nemrete ga sprat, a i nesposobnijeg se nemre najti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije