Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

SDP-ovci i gradonačelnik Bandić postigli kompromis oko parkiranja

Koalicija je popustila Bandiću pa će cijene i zone određivati Skupština, a ne Zagrebparking kako je bilo prvotno zamišljeno
08. srpnja 2011. u 13:05 6 komentara 1 prikaza
parking
Foto: Marko Prpić/Pixsell

SDP-ovci su postigli kompromis sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem oko organizacije i načina naplate parkiranja.

SDP, HSU i nezavisna lista Tatjane Holjevac poslali su odluku o organizaciji i načinu naplate parkiranja jer su se umirili čekajući prijedlog gradonačelnika Milana Bandića kojega su prije godinu dana obvezali da uredi promet u mirovanju, kazao je Davor Bernardić na današnjem Odboru za statut, poslovnik i propise.

– Dali smo svoj prijedlog, no voljni smo se usuglasiti. Njegov prijedlog ionako je napisan prema našemu. Napravili smo kompromise, a za neke smo spremni – kazao je Bernardić. Kompromis je da cijene i zone određuje Skupština na prijedlog gradonačelnika, a ne na prijedlog Zagrebparkinga kako je prvotno zahtijevala koalicija želeći Bandiću uzeti pravo da on o tome odlučuje samostalno. Skupštinska većina pristala bi da se cijena rezerviranih parkirališnih mjesta ne plaća Zagrebparkingu već u gradski proračun, kako je bilo i do sada.

– Gradonačelnik traži da mu se umjesto 400 dodijeli šesto povlaštenih karata. Mi nismo za to, ali smo spremni popustiti i povećati ih na petsto. Ne želimo da od parkiranja nastane trakavica kao što je slučaj s vrtićima – kazao je Bernardić koji se brine hoće li do sjednice u utorak dobiti suglasnost policije.

– Zanimljivo je da smo mi MUP-ovu suglasnost na naš prijedlog čekali tri tjedna, a gradonačelnik je dobio suglasnost u roku od 24 sata. Također, od policije je doznao za  sadržaj našeg prijedloga prije nego što smo mu ga poslali. Očito u MUP-u ne postoje ista pravila za sve – rezigniran je šef gradskog SDP-a.

Elipso

  • amato:

    Osim Sanaderove ima još hobotnica u RH.

  • Vito:

    – Zanimljivo je da smo mi MUP-ovu suglasnost na naš prijedlog čekali tri tjedna, a gradonačelnik je dobio suglasnost u roku od 24 sata. Također, od policije je doznao za sadržaj našeg prijedloga prije nego što smo mu ga poslali. ... prikaži još!. Očito u MUP-u ne postoje ista pravila za sve – rezigniran je šef gradskog SDP-a. Ništa čudno kad je muž glasnogovrnice blizak baddićev prijatelj...

  • eierkuchen:

    Pa ljudi moji zasto nas nitko ne spominje? Parkiranje na Gornjem gradu je za nas stanare nemoguce. Sto ce biti s nama stanarima? Zar su nas svi zaboravili? Nemam se gdje parkirati?