Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Muzeju grada Zagreba

Saznajte kako je izgledao Zagreb nakon potresa 1880.

Foto: Muzej grada Zagreba
1/4
03.08.2020.
u 14:29

U sklopu stalnog postava obići će se digitalizirane negative na staklu zagrebačkog fotografa Ivana Standla koji je dokumentirao štete tog razornog potresa

Rušile su se kuće, drobili su se zidovi, pucale su obrambene kule i bedemi, padala su krovišta i urušavali stropovi.

A Zagrepčani su panično bježali iz svojih domova zbog potresa koji je 9. studenog 1880. u 7 sati, 33 minute i 50 sekundi pogodio metropolu. Kako je glavni grad izgledao nakon udara s epicentrom između Kraljeva Vrha, Zeline i Kašine moći će vidjeti svi koji ovaj tjedan posjete Muzej grada Zagreba, gdje pripremaju tematska vodstva o potresu s kraja 19. stoljeća. U sklopu stalnog postava obići će se digitalizirane negative na staklu zagrebačkog fotografa Ivana Standla koji je dokumentirao štete tog razornog potresa. Prvo je vodstvo sutra u 11 i 15 sati, a u obilazak će se u istim terminima moći svaki dan do subote te u nedjelju u 10 i 12.30 sati.

Tematska se vodstva ne naplaćuju, prisustvuje im se uz kupljenu ulaznicu za stalni postav. S obzirom na ograničen broj sudionika (maksimalno 10), obavezno je najaviti dolazak bar dan ranije e-mailom (info@mgz.hr) ili telefonom (01/ 48 51 361, 01/48 51 362).

U muzeju su prvo planirali ovaj tjedan organizirati turu "Družba Isusova i školstvo u Hrvatskoj u 17. i 18. stoljeću", no zbog nepredvidivih okolnosti su promijenili temu.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar salko1951
salko1951
21:55 03.08.2020.

Toga se sjećam..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije