Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povjerenstvo

Saucha: Bandić je poticao nelegalne izmjene GUP-a

papiri
Ilustracija
21.12.2011.
u 10:50

Izmjenama prostornih planova pogodovalo se, smatraju mnogi zastupnici Gradske skupštine, vlasnicima zemljišta, a kao glavnog krivca za nastalu situaciju identificiralo se gradonačelnika Bandića

Dogodilo se ono čega smo se bojali, imamo cijeli niz nepravilnosti, u dokumentima cijelu silu građevina koje su ovom trenutku ilegalne, a to ide na dušu onih koji su to potpisivali, pa i Milana Bandića, koji ne samo da je sve znao, nego je to i poticao, danas je izjavio Tomislav Saucha, gradski zastupnik i predsjednik povjerenstva koje je utvrdilo nepravilnosti u aferi GUP.

Podsjećamo, izmjenama prostornih planova pogodovalo se, smatraju mnogi zastupnici Gradske skupštine, vlasnicima zemljišta, a kao glavnog krivca za nastalu situaciju identificiralo se gradonačelnika Bandića.

Izmjenama je omogućena gradnja tri umjesto dva nebodera, parcele društvene namjene sada su "preoblikovane" u građevinske...

– Kaos je omogućio da se vlasnicima zemljišta pogoduje i čudno je da je ministarstvu (zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva) trebalo godinu dana da nam pošalje jedno pismo – kazala je potpredsjednica Gradske skupštine Morana Paliković Gruden.

Dodaje da se dokumente (njih 33) koji sadrže nezakonite ispravke mora proglasiti ništavnima.

Tvrdi da su analizirali razdoblje od 1990. do 2010. godine te utvrdili kako je najviše ispravaka potpisano od 2005. do 2009. Upravo na temelju tih saznanja svojedobno je na policijskom ispitivanju završila i bivša tajnica skupštine Greta Augustinčić Pavičić.

Ipak, tvrde skupštinari, nije im u interesu da se građevine koje su faktički nelegalne uklone, već da se riješi njihov status bez bolnih posljedica za građane, koji se u ovom trenutku ne mogu uknjižiti kao vlasnici kupljenih nekretnina.

Komentara 6

ZE
.zeitgeist.
11:16 21.12.2011.

Bez bolnih posljedica za građane? šta je sa Varšavskom ulicom koju je Bandić uzeo građanima i dao kriminalcu?

KL
klokan13
11:22 21.12.2011.

Vi zagrepčanci ste zaista čudna vrsta. Godinama birate SDP za gradsku vlast a s njom i Bandića i ostale sdpejce. Godinama pričate o nepravilnostima, lopovluku, za sve krivite Bandića, a ne stranku i ponovo ih birate. Sada se Bandića odričetee kao da je on jedini s prstima u pekmezu, a niste svjesni da ste kao vladari metropole takvim bandićima, jelavićima i inima dali povod i ohrabrenje malim i manjim vladarima diljem Hrvatske da rade isto tako. Niste u stanju zamjeniti ljude i način vladanja gradom i pokazati primjerom kakva Hrvatska treba biti, jer i \"mali\" će vas slijediti. Ovako samo pojedinačno istupate i priča ide dalje - sve po starom..... Dokad ?

AU
autoritet
11:24 21.12.2011.

SDP je na vlasti 12 godina i sad su \"šokirani\" što je sve radio gradonačelnik kojeg su - oni kandidirali? Pa ljudi nisu baš tolike ovce... ili jesu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije