Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ikona ženskih prava

Sanja Sarnavka proglašena je Zagrepčankom godine

Sanja Sarnavka dobitnica nagrade Zagrepčanka godine
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
08.03.2024.
u 14:19

Sanja Sarnavka je tijekom protekle godine, kao i prethodnih 30 godina, neustrašivo javno upozoravala na situacije kršenja ženskih prava, posebno u slučajevima femicida i ugrožavanja sigurnosti žena i djece, i doprinosila mobilizaciji i zagovaranju zakonskih i institucionalnih rješenja za unapređenje pozicije žena u hrvatskom društvu

Sanja Sarnavka, ikona borbe za ženska prava proglašena je Zagrepčankom godine. Vrijedno priznanje jučer su joj u gradskoj skupštini uručili njezin predsjednik Joško Klisović i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Sanja Sarnavka je tijekom protekle godine, kao i prethodnih 30 godina, neustrašivo javno upozoravala na situacije kršenja ženskih prava, posebno u slučajevima femicida i ugrožavanja sigurnosti žena i djece, i doprinosila mobilizaciji i zagovaranju zakonskih i institucionalnih rješenja za unapređenje pozicije žena u hrvatskom društvu.

–Drago mi je da smo ove godine vratili dodjelu nagrade na Dan žena. Bez aktivizma nema boljeg društva, a njezin doprinos afirmaciji ženskih prava u državi je nemjerljiv. Hrabro i jasno je reagirala u javnosti, svakom autoritetu je rekla što ga ide, a to radi i danas u mirovini -istaknuo je Tomašević. Primajući nagradu Sarnavka je istakla kako je po pitanju ženskih prava puno postignuto, no puno toga ostaje za napraviti.

–Bez obrazovanja u kojem ćemo govoriti o nekim stvarima, nećemo se puno pomaknuti - upozorila je S. Sarnavka.

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se građankama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i rodnoj ravnopravnosti te podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu. Prvi je ovo put da se nagrada dodijeljuje na današnji dan. Ranije se dodijeljivala na Dan grada 31.svibnja.

Sanja Sarnavka dobitnica nagrade Zagrepčanka godine
1/5

Komentara 8

DU
Deleted user
14:53 08.03.2024.

Ovo je uvreda za sve zagrebačke žene!!!

RE
RevizorNovinarstva
15:10 08.03.2024.

Sekta u kojoj je Sarnavka u uskoj je sprezi sa Tomaševićem. Dakle sami sebi dodjeljuju nagrade. Ovo je toliko jadno da jadnije ne moze biti. Mislim da je ovo uvreda za sve postene i radisne zene

ME
MediciKM
15:18 08.03.2024.

Ahahhaah, koja smijurija.... Najveća mrziteljica obiteljskih vrijednosti, djece i svega onoga što je temelj svakog naroda...i ona dobije nagradu....pa naravno svoj svome. Ničija nije do zore gorijela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije