Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I prije roka

Sanitarna inspekcija dala je suglasnost, sljemenska žičara je dovoljno tiha da radi

Nova sljemenska žičara još nije puštena u pogon
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
10.02.2022.
u 11:38

Nakon pregleda, Inspekcija je imala rok od osam dana da donese svoje mišljenje o rezultatima tehničkog pregleda, što znači da je svoju suglasnost dala i prije tog roka.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala je suglasnost za izdavanje uporabne dozvole za izgrađenu građevinu Žičaru Sljeme, javljaju iz Inspektorata. Proteklog petka, podsjetimo, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata pristupila je ponovljenom tehničkom pregledu građevine Žičara Sljeme.

– Na temelju preuzete dokumentacije ovo tijelo utvrdilo je da je investitor predočio valjano ''Izvješće o mjerenju buke'' izrađeno od ovlaštene pravne osobe. Iz izvješća je razvidno da su ispunjeni zahtjevi vezani uz provedbu mjera zaštite od buke građevine Žičare Sljeme tj. kretanja gondola za doba dana i večeri te rada strojarskih instalacija za grijanje i ventilaciju (za koje je predviđen 24-satni rad) za doba dana, večeri i noći – poručili su iz Inspektorata. 

Nakon pregleda, Inspekcija je imala rok od osam dana da donese svoje mišljenje o rezultatima tehničkog pregleda, što znači da je suglasnost dala i prije tog roka. 

Komentara 11

ZI
zinegoid
12:13 10.02.2022.

nisam shvatio, kako su smanjili buku. nekim tehničkim zahvatom ili pak promjeno pravilnika o buci....

Avatar Dokman
Dokman
12:18 10.02.2022.

Kad je već sagrađena, trebala je odavno početi raditi a ne da stoji i gomila se količina nedobivenog prihoda.

Avatar southman
southman
12:17 10.02.2022.

Snimali buku noću dok mije radila ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije