Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sanacija SC-a uz nove cijene hrane i smještaja

Koliko je dugova SC uspio naplatiti u pet mjeseci nije poznato jer se sanacijski upravitelj Pejo Pavlović ne želi javiti na telefon
03. srpnja 2013. u 13:13 0 komentara 2 prikaza
'22.08.2010., Zagreb - Studentski centar, Savska. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'

Prošlo je pet mjeseci sanacije SC-a. Koliko se dugova od ukupno 121 milijun kuna vratilo i po kojem modelu, nismo doznali jer sanacijski upravitelj Pejo Pavlović ne odgovara na pozive. No, u prijedlogu sanacije koji je u siječnju ministru obrazovanja Željku Jovanoviću uputio rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš stoji da dugovi SC-a proizlaze ponajprije iz dugogodišnje neusklađenosti cijena i troškova studentskog smještaja i prehrane, ali i iz nemogućnosti naplate 53,6 milijuna kuna koje im Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) duguje.

Između ostalog, iznos uključuje troškove održavanja restorana na kampusu i subvenciju prehrane i smještaja studenata u 2012. godini.

Stoga se tražilo da MZOŠ osigura 50 milijuna kuna za dobavljače, a da će Sveučilište i SC od 46 milijuna kuna dugovanja, o kojima se spore s Ministarstvom, prebaciti na račun Ministarstva financija za potrebe sanacije. Bez usklađivanja cijena smještaja i hrane, razdvajanja djelatnosti koje ne donose dobit i bolje kontrole trošenja dugovi se ne mogu trajno sanirati, piše u prijedlogu Sveučilišta.

>>Bunt studenata: Nećemo plaćati više, pogledajte u čemu živimo!

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.