Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA U NJENU KORIST

Samohrana majka provalila u stan u vlasništvu Grada Zagreba i uselila se. Sud: 'Ima pravo na dom'

Poslijepodnevna panorama Novog Zagreba
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/2
18.12.2023.
u 13:01

Uz 5-godišnje dijete, kazala je kako ima još dvoje djece koja su smještena u dječjem domu, ali da bi došla živjeti s njom, mora imati riješeno stambeno pitanje

Grad Zagreb podigao je tužbu protiv samohrane majke nakon što je ona sa svojim 5-godišnjim djetetom provalila u stan u gradskom vlasništvu, promijenila bravu i uselila se. Začuđujuće, Općinski sud u Novom Zagrebu odbio je tu tužbu, navodeći kako se radi o ženi koja kao samohrana majka spada u socijalnu kategoriju građana.

Kako doznaje Telegram, majka je kazala da nema gdje živjeti, ali je zaposlena. Osim 5-godišnjeg djeteta, kazala je i kako ima još dvoje djece koja su smještena u dječjem domu, ali da bi došla živjeti s njom, mora imati riješeno stambeno pitanje

– Iz navoda majke proizlazi da tvrdi kako bi iseljenjem izgubila jedino mjesto gdje može živjeti sa svojim maloljetnim djetetom, pa se stoga njeni navodi mogu smatrati isticanjem prigovora prava na dom. S druge strane radi se o jedinici lokalne i područne samouprave koja ne dokazuje nužnost iseljenja tuženice u smislu ekonomske nužnosti (prodaja stana ili davanje u najam po tržišnim uvjetima) – kazao je sud te dao prednost pravu na dom majke, stoji u nepravomoćnoj presudi.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Beograd: Oporba osporava tvrdnje SNS-a o apsolutnoj pobjedi, te pozivaju ljude na prosvjed zbog "neviđenog izbornog nasilja"

Ključne riječi

Komentara 52

MA
marcellus
13:25 18.12.2023.

a zašto onda drugi moraju stan platit?

NE
NervozniPoštar
13:27 18.12.2023.

Pravosuđe staje na stranu bezakonja. Poslije ovoga ništa neće biti isto. Kome treba stan, naći će neki prazan i useliti u njega. Kome treba voda, spojit će se na magistralni vodovod. Ozakonjena je anarhija i komunizam

Avatar borovanjiva
borovanjiva
13:38 18.12.2023.

Da li se može i sudcu, koji je donio tu odluku, upasti u vikendicu na moru jer moraš na odmor? I ona je sada prazna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije