Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga prlika

Samoća zabranjena: Našli novu sreću kroz srdačne susrete u + - 40

udruga razvedenih
Anto Magzan/PIXSELL
11.01.2013.
u 17:00

Bili smo izgubljeni, a udruga nam je udahnula novi život. Među nama ima i simpatija, a završe i brakom - kažu članovi

Davor Vlahek se nakon 40 godina života u Švedskoj lani vratio u Zagreb. Nikoga nije poznavao, osjećao se čudno i izgubljeno.

No, onda je na internetu saznao za Udrugu rastavljenih, u vezi i bez veze +-40 i bez razmišljanja se učlanio.

–To mi je promijenilo život. Svi su tako ljubazni i srdačni i, evo, već godinu dana se družim s njima. Osjećam se super! - opisao je 50-godišnji Davor svoj novi početak.

Udrugu je 2001. godine osnovala Andreja Cerić radi želje za druženjem, zabavom i upoznavanjem ljudi u najboljim godinama.

Pravilo - svi su na ‘ti’

– Razvela sam se kad sam imala 33 godine. Nisam htjela samo sjediti doma i tugovati, nego izlaziti i družiti se. Ponuda je bila katastrofalna. Obišla sam valjda sve lokale u gradu, ali svugdje je bila mlađarija i preglasna čudna muzika - opisala je Andreja, istaknuvši što ju je inspiriralo da osnuje udrugu.

U njoj je, pak, osnovno pravilo da su svi na “ti”, a osamljenost je, poručuju, u potpunosti zabranjena. Utjehu je u udruzi našla i 42-godišnja Diana Slijepčević.

– Razvela sam se nakon 21 godine braka. Odjednom sam postala usamljena, nesigurna i izgubljena. Ništa me nije moglo izvući iz kuće. Ova udruga je u mene udahnula život. Bilo je čak i nekih simpatija, ali ništa ozbiljno - kazala je Diana, te priznala kako joj trenutačno najviše odgovara druženje, ples i prijateljstvo.

Neke su simpatije tijekom godina, kažu u udruzi, prerasle i u ljubavne veze, a neke su i okrunjene brakom.

– Dva predsjednika udruge su nam se dosad oženila. Ali, najromantičnija je priča naše knjigovotkinje i DJ-a koji su već pet godina u braku i imaju dijete - otkrila je A. Cerić.

Neopterećeni

Robert Gass ima 48 godina i nije se nikad ženio.

– Ja sam dugo samac i filmofil, pa je ova udruga idealna za mene - kroza smijeh će Robert, govoreći da je puno sretniji jer mu je društveni život bogatiji otkad je član Udruge rastavljenih, u vezi i bez veze +-40.

I njegova je vršnjakinja Viviana Miličević, pet godina rastavljena, oduševljena je ekipom i neopterećenom atmosferom koja vlada među njima. Zbog takvog ozračja i već stvorenih prijateljstava jedni su drugima i oslonac i u mogućim kriznim životnim situacijama, pa im je članstvo u udruzi - dodatni i veliki plus.

>>Peščenica prva po razvodima, a u centru žive najstariji stanovnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije