Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u novinarskom domu

Sajam kreativnosti “Made by” okuplja 30-ak izlagača

Foto: MADE BY
1/8
04.03.2021.
u 11:06

A bit će svega. Ilustracije, nakit, odjeća, torbe, prekrivači, šalice...

Nakit u raznim trodimenzionalnim geometrijskim oblicima, a i štrikani ili heklani, odnosno izrađen od recikliranih materijala, stakla, bronce. Potom kaputi, ogrtači, šalovi, haljine, torbe, prekrivači, šalice, dekoracije za uređenje interijera, ilustracije... No, da se ne zaborave ni četveronožni čovjekovi prijatelji, ogrlice, vodilice, zdjelice, zdrava hrana, kolačići te posebni outfiti za svečane prigode za kućne ljubimce.

Svi ti predmeti imaju dvije zajedničke stvari: ručno su izrađeni i moći će se kupiti na četvrtom izdanju sajma kreativnosti “Made by”. Ovaj se put organizira 20. i 21. ožujka u Novinarskom domu u Perkovčevoj 2, a predstavit će se tridesetak izlagača iz raznih dijelova Hrvatske i regije. Ulaz će biti besplatan, radno vrijeme sajma oba je dana od 10 do 19 sati, a dobrodošli su, dakako, i kućni ljubimci. Organizatori pozivaju stanovnike metropole i ljubitelje rukotvorina da dođu podržati domaće kreativce i obrtnike, posebice sada u doba pandemije kada im je to najpotrebnije. Ponuda će, najavljuje organizatorica sajma Ivana Pavlović, biti zaista velika. 

- Vjerujemo da već puno vas voli i koristi ručno rađene proizvode upravo zbog njihove originalnosti i kvalitete, zbog posebne energije i pažnje koja je bila potrebna za njihovu izradu, a koja se u njima trajno osjeti. Isto tako vjerujemo da neke dizajnere, umjetnike i kreativce koji stoje iza takvih proizvoda manje ili više poznajete; neki od njih su vam stvarni ili virtualni prijatelji, neke ste vidjeli prilikom kupovine, nekima znate samo ime; no većina ostalih su vam još uvijek nepoznanica - kaže Ivana Pavlović.

 A ne bude li, dodaje, situacija s koronavirusom dozvolila prvotno planirano održavanje, sajam će se odgoditi za travanj

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar cuki2020
cuki2020
14:42 05.03.2021.

Sajmovi bilo kojeg oblika spadaju u događanja i nisu dozvoljena. Neki dan je najavljeno da će se tek u trećem krugu popuštanja mjera razmatrati i održavanje sajmova. Prema tome i ovo iako traje samo 2 dana je mimo propisa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije