Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za skupštinu

Sačić predstavio zajedničku listu Hrvatskih suverenista, Neovisnih za Hrvatsku i Generacije obnove

HRVATSKI SUVERENISTI
08.04.2021.
u 15:52

Treba vidjeti može li se prirez od 18 posto smanjiti u ovim teškim vremenima za građane, rekao je Sačić

Na konferenciji za medije ispred Gradske skupštine na Gornjem gradu, predstavljena je zajednička lista Hrvatskih suverenista, Neovisnih za Hrvatsku i Generacije obnove za Gradsku skupštinu. Predstavljanju su nazočili saborski zastupnici Kluba Hrvatskih suverenista Željko Sačić koji je i nositelj zajedničke liste, Marko Milanović Litre, Marijan Pavliček i Hrvoje Zekanović, kao i predsjednik stranke Generacija obnove, Frano Čirko te Davorin Karačić ispred stranke Neovisni za Hrvatsku.

Okupljenima se obratio Željko Sačić, general iz pobjedničkog Domovinskog rata i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista te nositelj zajedničke liste za Gradsku skupštinu.

- Svi ovdje imamo dugogodišnje iskustvo u gradskoj politici na više razina i to iskustvo stavit ćemo na raspolaganje građanima koji žive teško i muče ih različiti problemi, a kako vidimo na primjeru potresa, ti problemi se ne rješavaju. U Markuševcu iz kojeg dolazim, obnova nije niti započela i ljudi žive izuzetno teško. Iako kažu da svjetonazor nije bitan, mi tako ne mislimo i nećemo nikada dopustiti da netko kao Budimir Lončar postane počasni građanin našeg Zagreba. Nismo korumpirani karijeristi i znamo kako rješavati gradske probleme kao što je promet, znamo pokrenuti gradsko gospodarstvo. Zagreb više nikada ne smije biti pašaluk i provincija sa šatorima u krilu Bana Jelačića. Borit ćemo se da se više izdvaja za mlade, da više ne bude moguće da u nekim siromašnijim sredinama za novorođenu djecu dobivaju 20 ili 30 tisuća kuna, a u Zagrebu mnogo manje. Treba vidjeti može li se prirez od 18 posto smanjiti u ovim teškim vremenima za građane - kazao je.

S njim se složio i Hrvoje Zekanović, predsjednik Kluba Hrvatskih suverenista u Hrvatskom saboru.

- Predstavljamo vam zajedničku listu stranaka koje ne bježe od svjetonazora i koje su odlučile da neće sudjelovati u festivalu taštine zvanom gradonačelnički izbori u Zagrebu. Iako zapravo nemamo desnih kandidata, u tome slučaju optužili bi nas da nekome oduzimamo glasove i zato smo se odlučili složiti jaku listu i ostvariti dobar rezultat na izborima za zagrebačku Gradsku skupštinu. Naša lista jedina je koja ne bježi od svjetonazora i vjerujemo da će glasači to znati prepoznati - rekao je Zekanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije