Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčeni

Sa 672 kune pokaz im poskupio na 1100 kn

rugvica (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
12.02.2013.
u 12:08

Iz Čazmatransa se pravdaju smanjenom subvencijom Vlade.– Subvencija je sa 75 posto smanjena na 55 posto, a i mjesec dana vozimo prije nego što dobijemo novac – kratko je komentirao Dražen Pavlović, direktor Čazmatransa.

Đačku mjesečnu kartu za 21 kilometar udaljenosti između Zagreba i Nart Jalševca u Rugvici prijevoznik Čazmatrans od siječnja je počeo naplaćivati čak 1100 kuna. Tako je u samo nekoliko mjeseci, kažu stanovnici, cijena prijevoza porasla 70 posto.

Vlada monopol

– Vlada i Zagrebačka županija subvencioniraju prijevoz učenika sa 75 posto, a Općinsko vijeće Rugvice odlučilo je plaćati ostalih 25 posto cijene kako bi prijevoz učenika bio besplatan – kazao je Vinko Mršić iz Općinskog vijeća Rugvica te istaknuo kako to sada nije moguće jer je Čazmatrans dodatno povisio cijene, pa tako i roditelji sada moraju plaćati 100 kuna. Ogorčeni stanovnici ističu kako prijevoznik ne izdaje račune za kupljene karte, a potvrde o prijevozu za radnike naplaćuju čak 100 kuna.

– To je monopol. Kako može cijena za istu kilometražu u ožujku 2011. biti 547 kuna, godinu dana kasnije 672 kune, a u siječnju 2013. 1100 kuna?! – pita se predsjednik Mjesnog odbora Slavko Gavran.

Roditelji najviše strahuju da će Vlada ukinuti subvencije pa će taj visoki iznos morati sami plaćati.

– Imam dvoje srednjoškolaca i, osim 200 kuna mjesečno za Čazmatrans, moram im plaćati i ZET-ov pokaz – istaknuo je Božo Mišković.

Stanovnike najviše zanima kamo ide taj silni novac jer, sudeći prema računici, za prijevoz 312 učenika iz Rugvice u Zagreb godišnje se izdvaja više od 4 milijuna kuna.

Subvencije ostale iste

Iz Čazmatransa se pravdaju smanjenom subvencijom Vlade.– Subvencija je sa 75 posto smanjena na 55 posto, a i mjesec dana vozimo prije nego što dobijemo novac – kratko je komentirao Dražen Pavlović, direktor Čazmatransa.

Iz Zagrebačke županije kažu kako Vlada nije smanjivala subvencije te da ne mogu utjecati na interno poslovanje prijevoznika. 

>> ZET vraća novac srednjoškolcima Zagrebačke županije

Komentara 6

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:59 12.02.2013.

jel plaćate prirez? Mislite da se nama u Zagrebu baš plaća prirez 18%? Mi plaćamo prirez a iz toga imamo povoljniji prijevoz. Vi nebi plaćali prirez ali nebi niti veće cijene karata?!?

OB
-obrisani-
14:13 12.02.2013.

Tipično kukavno, Linićevski, subvencija 20% manje, poskupljenje preko 60% gore!

MM
marko marko
13:26 12.02.2013.

ne kakaj. placas prirez jedva nekih 100kn mjesecno od place ako imas prosjecnu placu. a ovi da su pametni lijepo bi isli autom jer ih ispadne jeftinije. samim time bi prijevoznici propali jer moraju voziti a nemaju koga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije