Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Enduro staza na Medvednici

S vrha opušteno biciklom do grada za deset minuta

enduro
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/12
04.04.2016.
u 13:00

Volonteri iz Biciklističkog klupa Opušteno nakon devet mjeseci uredili stazu koja spaja Sljeme s točkom između Gračana i Šestina

Četrdeset volontera i više od četiristo sati rada. Glave, ruke, razne alate, a i svoje vrijeme posljednjih devet mjeseci uložili su biciklisti kako bi na Sljemenu dobili prvu enduro stazu u gradu.

Prva prava samo za njih

Biciklistička staza koja vrh Medvednice spaja s točkom između Gračana i Šestina duga je šest kilometara, a oni koji na dva kotača stignu na Sljeme, za svega desetak minuta mogu se spustiti ponovo u grad. Naravno, kako kažu iz biciklističkog kluba Opušteno koji je inicijator izgradnje staze, samo ako su adekvatno opremljeni.

–Bez kacige nikako, a poželjno je da se nose i ostali štitnici - objasnio je u subotu, prilikom otvorenja staze, Veno Vrbanović iz BK Opušteno dodajući kako je staza za brdske bicikliste, koji su naviknuti na upravo takav stil vožnje. Isprobati je, kaže Vrbanović, dakako, može tko želi, ali na umu treba imati kako je enduro ekstremna biciklistička disciplina na planinskim stazama.

Pogled na stazu, koja počinje oko pola kilometra nakon Tomislavca prema Zagrebu, nekima je bio dovoljno ekstreman, pa su se sa Sljemena na svojim biciklima ipak odlučili spustiti cestom, kao i dotad. – Izgleda mi kao mala provalija, da vam kažem iskreno. Ne bih se okušala, ali ja sam ipak gradski biciklist, vjerujem da ima i više no dovoljno ljudi koji će stazu itekako znati iskoristiti - rekla je Darinka Jug iz Grada Zagreba, dok je ravnateljica Parka prirode Medvednica Snježana Malić-Limari istaknula kako je upravo enduro biciklistička staza prva “prava” staza napravljena upravo za one koji na Sljeme vole doći biciklom.

Planinarima 72 različite

Planinari imaju, rekla je Malić-Limari, čak 72 različite staze po kojima mogu doći na vrh zagrebačke planine, a konačno se nešto takvo nudi i biciklistima. 

Komentara 2

ZJ
Zjako
21:30 04.04.2016.

Ovo je devastacija Sljemena , strahovito strašno kako su to zeleni dopustili ? gume koje se troše i mast sa lanca su toksični svojom brzinom će plašiti životinje i uništavati mladice tek izniklog bilja... a tek kad kiša padne i i napravi nagle potoke koji će izazvati eroziju tla i ozbiljno narušiti statiku ... uff neda mi se više ... lupetati :-)

DU
Deleted user
00:03 06.04.2016.

treba ju prekopati bagerom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije